Pioneer DVD-A04SZ

Pioneer er først ute med en 10X DVD-ROM-leser nesten et år etter at vi startet DVD-ROM-leser-testen her på DinSide Data. Pioneer har vært best i test med sin 6X-leser helt frem til nylig. Vil 10X-leseren ta tilbake teten?

Publisert

Det som er helt sikkert er at dette er den råeste DVD-ROM-leseren vi noensinne har testet. Den er tilnærmet perfekt teknisk, men den har likevel et stort problem som vi skal komme tilbake til.

Lynrask på DVD-ROM

10X DVD-hastighet betyr at den kommer opp i fantastiske 13,5 MB pr. sekund helt på slutten av platen. Ved starten er hastigheten mer moderate 4,1X. Det er likevel betydelig raskere enn noen annen DVD-ROM-leser som vi har testet. Vi må også understreke at det foreløpig ikke er så veldig påkrevet med denne hastigheten. Det finnes lite programvare på DVD og for DVD-filmavspilling holder det lenge med 2X.

40X CD-ROM-leser

Akkurat som sin 2273">forgjenger, er dette en glimrende CD-ROM-leser. Den leser alle typer plater fra CD-RW til CD og har ingen problemer med toppfarten på CD-R-platene. Det eneste de rene CD-ROM-leserne fortsatt er best på er aksesstiden. 85 millisekunder er likevel respektabelt.

To varianter

Pioneer kommer kun med en EIDE-utgave i denne omgangen. Den leveres i to varianter. Den ene er en såkalt bulk eller OEM-utgave og kommer helt uten programvare og drivere. Prisen er ca. 300 kroner lavere enn butikk-utgaven som er testet av oss. I butikk-utgaven får du en fargerik eske, to DVD-ROM-spill, en EIDE-kabel og monteringsskruer. Spillene er det annerkjente rollespillet Baldur's Gate og X-Files.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer