Pioneer DVR A05

En dobling av brennehastigheten, det høres imponerende ut. Vi husker hvilket framskritt dette var i CD-brennerens barndom, men er doblingen like dramatisk i denne sammenhengen?

Pioneer DVR A05
Publisert

Så har altså neste generasjon DVD-R brennere kommet, med en påtagelig forbedring av den viktigste egenskapen, hastigheten. En dobling betyr i dette tilfellet fra 2x som er 2 760 KB/sekund til 4x som er 5 520 KB/sekund på topphastighet.

Innholdet i pakken

Brenneren vi testet ble levert i full pakke, med to brenneprogrammer: MyDVD og VOB Instant CD/DVD. Dessuten fulgte det med to plater, en 4x DVD-R og en 2x DVD-RW. Det er bare DVD-R som kan brennes på 4x.

Dessverre var det ikke flere 4x plater tilgjengelig til testing i denne omgang, så vi fikk bare testet ren brenning av data, samt enkel koding og brenning av DVD-film med VOB Instant CD/DVD.

Men resultatene var til gjengjeld svært overbevisende.

Halve tiden

Vi laget to filer på 2 GB og brant først disse på en vanlig Verbatim 2x plate. Det tok 26 minutter og 27 sekunder.

Vi brant så de samme filene på 4x, og denne gangen tok det bare 13 minutter og 33 sekunder!

Her snakker vi virkelig om forbedring, nesten en halvering av tiden!
Vi sammenlignet også leseytelsen med DVR-A03, forrige generasjon DVD-brenner fra Pioneer, og her har det også skjedd store ting.

Leseytelsen på den gamle brenneren DVR-A03 flatet ut på litt over 5 000 KB/sekund, mens DVR-A05 jobbet seg opp til rett i underkant av 9 300 KB/sekund.

Aksesstiden var det ikke store endringen på, her lå begge modellene på 150 ms i gjennomsnitt.

Derimot var CPU-bruken langt lavere på den nye utgaven, vi snakker om en reduksjon på fra 48% til 19%!

Glimrende video

Vår lille test av noen filer kodet med VOB Instant CD/DVD ga et strålende resultat. Vi lot programmet tygge på noen AVI-filer som vi hadde overført fra DV-kameraet, og resultatet var det beste vi har sett av enkodere hittil. Selv ved ustø kameraføring var det ingen tegn til blokking og pikselering. Imponerende. Det var eller ingen problemer med avspilling på noen av DVD-spillerne vi testet.

Men dette programmet har ingen fancy redigeringsmuligheter med menyer osv. Her er det snakk om ren koding av filer i glimrende kvalitet.

Konklusjon

Pioneer DVR-A05 er en langt med sympatisk DVD-brenner enn forgjengeren, når det gjelder ytelse.

Sammenligner vi med introduksjonsprisen på den gamle modellen som lå på 8 995 kroner i august i fjor, mot den nye modellen som nå selges til rett i overkant av 2 000 kroner - så er det liten tvil om at det er DVD-brennere som er framtiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer