Pioneer DVR-A06

Så har Pioneer også slått seg sammen med + gjengen, og tilbyr nå en DVD-brenner som støtter begge standardene. Vi har testet.

Pioneer DVR-A06
Publisert

At Pioneer også tilbyr en brenner som støtter DVD+R/RW kan tolkes på mange måter. Det er lett å dra fram et skjevt smil, og påpeke at Pioneer virkelig var pionerer når det gjaldt å spre DVD-brennerne ut i verden, men formatet var DVD-R. Alle Apple-maskinene har DVD-R brennere fra Pioneer, og det er stort sett en Pioneer-brenner som skjuler seg bak mange andre merkenavn på brennere som støtter denne standarden.

Men det er vel mer sannsynlig at det ligger en svært pragmatisk markedsorientert holdning bak. Det er ingen heksekunst for Pioneer å utvikle støtte for DVD+R/RW, og det er de kombinerte brennertypene som ser ut til å vinne terreng. Derfor er det bare en fornuftig og rasjonell beslutning å tilby produkter som støtter begge standardene.

Likevel stusset vi litt da vi oppdaget en DVD-R og en DVD-RW fra Maxell i pakken, men vi fant ingen + plater...

Sterk konkurrent

Våre tester viste at Pioneer er en sterk konkurrent til de andre kombibrennerne. Den er raskere enn Sony og Nec både på DVD+R og +RW, og bare litt tregere på +R enn Nec.

Dermed er den rett og slett den sterkeste all-round brenneren:

Pioneer DVR-A06

I tabellen betyr grønn 1:plassering, turkis er 2:plass og rosa er sisteplass.

Vi ser at Pioneer DVR-A06 har to 1:plasser og en meget sterk 2:plass på DVD-brenning, mens konkurrentene slåss om de mindre viktige egenskapene.

Programvare

Til videoredigering og brenning av DVD finner vi Pinnacle Studio 8 SE, som er et brukervennlig og relativt kapabelt program. Vi har testet dette tidligere, du finner testen her. Programmet støtter ikke redigering direkte på DVD+RW, som for eksempel endringer i menyer, justering av klipping osv, men dette er muligens noe som kommer i en senere oppdatering.

For generell brenning av CD og DVD har Pioneer lagt ved Instant CD/DVD fra Pinnacle, samt WinDVD for avspillling av DVD-film.

Dette er omfattende og gode verktøy som lar deg gjøre det meste, uten at det går helt i dybden på de enkelte områdene. Grensesnittet har svært grafiske menyer og utstrakt bruk av hjelpere "wizards".

Konklusjon

Pioneer har en meget sterk løsning i DVR-A06, som tar innersvingen på både Nec-1300A og Sony DU-500AX på de fleste områder.

Foretrekker du annen programvare, kan du heller kjøpe bulk-versjonen av denne brenneren, som ligger omtrent 350 kroner lavere i pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer