Pioneer stenger TV-fabrikkene

Oppdatert: Røde tall tvinger selskapet ned i knestående.

Pioneer stenger TV-fabrikkene
Publisert
Sist oppdatert

I følge det japanske finansmagasinet Nikkei har Pioneer nå besluttet å legge ned TV-produksjonen. Årsaken er selvsagt blodrøde tall, og med den pågående finanskrisen er utsiktene alt annet enn lyse.

Artikkelen er oppdatert (se nederst).

Pioneer er kjent for å være den ledende produsenten når det gjelder plasma-TV-er, og selskapets toppmodeller er anerkjent som de beste i sitt slag. Også vårt søstermagasin Dingz.no har opptil flere ganger skrytt av Pioneers modeller.

>> Dingz.no tester flat-tv-er

Selskapet hadde egentlig planer om å stoppe produksjonen av plasma-paneler og heller samarbeide med Panasonic, der Pioneer skulle selge teknologi til Panasonic og bruke Panasonics paneler i sine egne TV-er. De planene er nå skrotet.

Nedleggelsen av fabrikken i Shizouka skjer ikke før senere i år, så det vil fortsatt være mulig å kjøpe Pioneer-TV-er en liten stund til.

DVD-seksjonen også rammet

Pioneer vil også gjøre noen grep i forhold til DVD-divisjonen sin. Her er planene å slå seg sammen med Sharp for å opprette et nytt firma.

På verdensbasis vil flere tusen av de om lag 40.000 ansatte i Pioneer miste jobben, og det forventes at selskapet i mars vil legge frem et årsunderskudd på om lag 7,5 millarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer