Pirates!

Det er en kjent og kjær klassiker som nå lanseres i ny drakt, og dette kunne vært en farlig lek. Men heldigvis - med Sid Meier ved roret blir nye Prates en vellykket remake.

Publisert
Sist oppdatert

Det var en ganske spesiell opplevelse å være vitne til annonsering for det nye Pirates-spillet på E3-messen for et god stund siden. I stedet for halvnakne jenter og bråkete omgivelser ble vi møtt av en forsamling av rolige, eldre spilljournalister som ventet spent på at en ydmyk og smilende Sid Meier skulle innta scenen. "Vi lager ny versjon av Pirates" var alt som skulle til for at spillveteranene fikk tårer i øyene. Ingen skjermbiler, få detaljer, bare en forsikring om at spillet er i gode hender.

Og nå, halvannet år senere sitter vi og spiller Pirates, og koser oss virkelig. Det er ingen oppfølger eller fortsettelse, men rett og slett en remake av det originale spillet fra 1987, oppdatert med dagens grafikk og med noen nye elementer. Prinsippet er det samme: Du skal opparbeide deg en karriere som en sjørøver ved å plyndre, snike og slåss.

En fri verden

I en åpningssekvens blir vi introdusert til vår helt, som i tidlig alder mister sin familie, og bestemmer seg for å søke lykken til sjøs. Du kan selv velge navnet på karakteren, hvilken tidsperiode spillet skal foregå i, og hva hans spesialitet kommer til å være. Og hans fremtid dikterer du selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer