Piratskipet er tilbake

I går forsvant The Pirate Bay fra nettet. I ettermiddag er de tilbake, via en ny ISP. Og benytter anledningen til å gjøre narr av filmbransjen.

Piratskipet er tilbake
Publisert
Sist oppdatert

Svenske myndigheters trusler om dagsbøter på inntil 500.000 kroner ble for heftige for hovedleverandøren av båndbredde til The Pirate Bay. I går ettermiddag ble nettstedet tatt av luften, og har siden vært utilgjengelig med unntak av en liten periode i går kveld.

Klage førte frem

Det var i følge ITavisen Columbia, Disney, NBC, Paramount, Sony, 20th Century Fox, Universal, Warner samt investeringsselskapet WV som stod bak en klage til svenske domstoler, og som førte til at nettstedet ble tatt av luften.

The Pirate Bay ble tidligere i sommer solgt til selskapet Global Gaming Factory X, for rundt 60 millioner svenske kroner. Men siden nyheten kom for halvannen måned siden, har The Pirate Bay fortsatt vært et eldorado for fildelere som har vært ute etter piratkopiert materiale.

Les også: Vil ta over for The Pirate bay

- Kommer tilbake

I følge nettstedet Neowin.net er det imidlertid store muligheter for at The Pirate Bay vil gjenoppstå allerede i dag. Det er nemlig andre ISP-er som kan levere båndbredde, påstås det, og i følge en innsider i selskapet er en avtale allerede i boks.

En slik løsning vil uansett mest sannsynlig være av midlertidig karakter. Hvordan nettstedet skal utvikles under Global Gaming Factory X, og når dette vil skje, er fortsatt meget uklart, men det er på det rene at tanken er at både fildelere og innholdsleverandørene skal tilfredsstilles.

- Vi skal konkurrere ut dagens fildelere. Det er neste generasjons fildeling som kan skape verdier på internett med hjelp fra fildelerne, sa konsernsjef Hans Pandeya til SvD.se 30. juni.

Neppe slutten

Om det betyr at piratene, i dagens utgave, er nedsablet og kneblet for all fremtid, er derimot temmelig usannsynlig. Det finnes nemlig kopier av The Pirate bay som kan gå på luften når som helst.

OPPDATERT: I ettermiddag var nettstedet tilbake igjen, denne gangen gjennom en annen, ikke navngitt internettleverandør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer