Piratskipet er tilbake

I går forsvant The Pirate Bay fra nettet. I ettermiddag er de tilbake, via en ny ISP. Og benytter anledningen til å gjøre narr av filmbransjen.

Piratskipet er tilbake
Publisert
Sist oppdatert

Svenske myndigheters trusler om dagsbøter på inntil 500.000 kroner ble for heftige for hovedleverandøren av båndbredde til The Pirate Bay. I går ettermiddag ble nettstedet tatt av luften, og har siden vært utilgjengelig med unntak av en liten periode i går kveld.

Klage førte frem

Det var i følge ITavisen Columbia, Disney, NBC, Paramount, Sony, 20th Century Fox, Universal, Warner samt investeringsselskapet WV som stod bak en klage til svenske domstoler, og som førte til at nettstedet ble tatt av luften.

The Pirate Bay ble tidligere i sommer solgt til selskapet Global Gaming Factory X, for rundt 60 millioner svenske kroner. Men siden nyheten kom for halvannen måned siden, har The Pirate Bay fortsatt vært et eldorado for fildelere som har vært ute etter piratkopiert materiale.

Les også: Vil ta over for The Pirate bay

- Kommer tilbake

I følge nettstedet Neowin.net er det imidlertid store muligheter for at The Pirate Bay vil gjenoppstå allerede i dag. Det er nemlig andre ISP-er som kan levere båndbredde, påstås det, og i følge en innsider i selskapet er en avtale allerede i boks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer