Pivot - lag din egen animasjonsfilm

Så enkelt og morsomt at alle blir hekta.

Publisert
Sist oppdatert

For en som daglig mottar tips om nyttige og morsomme gratisprogrammer fra et engasjert publikum, er det snodig å plutselig oppdage et gammelt program som Pivot - flere år etter at utviklingen av det ble avsluttet. For faktum er at animasjonsprogrammet aldri nådde lenger enn til versjon 3.1 beta, og det var i 2005. Dessverre, må vi legge til.

Jeg oppdaget programmet ved en tilfeldighet en dag jeg kom hjem fra arbeid. På gutterommet satt husets niåring sammen med noen kompiser og skrattet rundt PCen. De var i ferd med å legge siste hånd på verket sitt; en animasjonsfilm i verste "knall & fall"-kategori.

Utviklende

Fyrstikkfigurer hoppet, sparket og slo hverandre, rullet utfor fjellskrenter og fikk store baller over seg, og etter hvert som timene gikk ble animasjonene mer og mer avanserte.

Selv var jeg først og fremst positivt overrasket over at de hadde funnet noe skapende, som så ut til å fenge mer enn alle dataspillene, og som kanskje kunne føre til verdifull kunnskap til senere i "karrieren".

Slik fungerer det

For å gjøre en lang historie kort: Pivot-figurene er flyttbare og bøyelige i leddene. Hver gang du flytter for eksempel armen et par millimeter, klikker du bare på "Next Frame". Så gjør du noen små bevegelser til, og trykker "Next Frame" igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer