Pixelmator v1.1.4

Penere enn Photoshop, og med en langt hyggeligere prislapp.

Publisert
Sist oppdatert

Joda, det finnes faktisk flere programmer enn Photoshop når du skal redigere bildene dine.

Tidligere har vi sett på gratisløsninger for Windows, som PhotoFiltre og Paint.NET, som begge byr på det meste folk flest trenger av funksjonalitet. Adobe gir også ut en lettere variant av Photoshop, Photoshop Elements, som vi har tatt en ørliten titt på i denne artikkelen.

På Mac er det ikke like mange gratisalternativer. The Gimp er for så vidt gratis, men har en ganske bratt læringskurve og er ikke for hvem som helst. Selvsagt gir Adobe også ut Photoshop Elements på Mac ($90, link), men et program som er enda billigere, er Pixelmator ($59).

>> Les også: Photoshop Express

Pixelmator har det meste av funksjoner som folk flest trenger, og det er tydelig at skaperne har brukt Photoshop, siden menyer og tankegang er mye av det samme.

Men en ting gjør at Pixelmator virkelig skinner: Det er rett og slett griselekkert.

Pixelmator v1.1.4


Bruker grafikkprosessoren

I motsetning til andre programmer, bruker Pixelmator grafikkprosessoren i stedet for CPU ved bildeoperasjoner. Det gjør at de med et bra skjermkort vil oppleve Pixelmator som raskt, mens de uten ikke vil få like god ytelse.

Programmet støtter også layers, og du kan både åpne og lagre filer i PSD-format. Som sagt er det meste av verktøy tilgjengelig, inkludert Photoshops transform-funksjonalitet, som rotering, skalering, endring av perspektiv osv.

>> Les også: De beste bildesettene på Flickr

Pixelmator har støtte for såkalt batch-prosessering (gjentatte operasjoner på flere bilder), og dette gjøres gjennom Automator. Har du 100 store bilder du vil nedskalere og skarpe opp litt, er det med andre ord noe du kan gjøre relativt kjapt. Dette har også Photoshop Elements fått støtte for i versjon 6.

Med i pakken følger også 130 filtre av ulik sort (mange morsomme!), og Pixelmator støtter i tillegg muligheten for å legge inn nye filtre, som du kan lage selv eller laste ned fra nettet.

Pixelmator strekker imidlertid ikke til på alle punkter i forhold til Photoshop Elements - blant annet mangler programmet et modul for organisering av bilder (det bruker et typisk photo browser-modul, som mange andre Mac-programmer også bruker), og det er ingen funksjonalitet i forhold til å lage fancy layout etc., som nå er blitt bedre i den siste utgaven av Photoshop Elements.

Allikevel - Pixelmator er et lekkert alternativ til Adobes programvare, tilstrekkelig for de fleste, og kan lastes ned og prøves ut i en 30-dagers prøveversjon.

URL: http://www.pixelmator.com/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer