Plagsomme Flash-lyder

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

På nettaviser og lignende kommer jeg stadig vekk over annonser som gir lyd fra seg når du fører musen over dem. Det er sikkert greit for mange, men jeg bruker PC'en som musikkmaskin, og har ofte volumspakene på topp.

Dette har ført til at et par av Norges tabloidaviser nesten har klart å gi meg hjertestans når ulyder brøler uventet ut av høyttalerne under morgenkaffen.

Jeg vet at dere tenker; "Kan ikke tosken huske å skru ned?" - Eller at jeg burde heller gå til legen for å få Valium, - Nei takk! - Jeg VIL bare ikke ha lyder fra annonser i ørene mine fra browseren! Hjææælp! (Jeg bruker Firefox)

Hilsen Ola

Datadoktoren svarer

Hei Ola,

Du er ikke alene om å nære stygge tanker om Flash-annonser med lyd - som ofte spiller selv om du ikke er over dem med musen. Det er til og med ganske vanlig å bevege musen rundt på en nettside, som også kan starte opp lydavspillingen.

Men det finnes ingen metode til å skru av lyden i Flash-spillerne. Selv om dette er noe brukerne har krevd i årevis, tipper jeg at annonsørene vinner lettere frem både der og her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer