Planet WRT-410 og WL-3560

Det dukker opp stadig flere trådløse enheter som støtter 108 MBit hastighet, vi har testet en løsning fra Planet.

Planet WRT-410 og WL-3560
Publisert
Sist oppdatert

Planet er et relativt ukjent merke, som distribueres av firmaet Telefonselskapet i Drammen. Men resultatene vi oppnådde var helt på høyde med D-Link, som er blant de mest kjente på markedet for trådløst nettverksutstyr.

Vi testet WRT-410 som er en trådløs ruter med innebygget trådløst aksesspunkt, og WL-3560 som er et PCMCIA-kort for bærbare PCer. Enhetene baserer seg på 802.11g med 54 Mbit hastighet, men støtter også den raskere varianten på opptil 108 Mbit, som her kalles "Super G". Denne høye hastigheten varierer som kjent med typen data som overføres, siden den baserer seg på komprimering av dataene. Siden bilder, lyd og video sin regel allerede som regel opptrer i komprimerte filformater, vil det være mindre å hente på denne typen data. Annen trafikk kan derimot sendes med svært høye hastigheter.

Ruteren har en WAN-port og 4 LAN-porter. Det er ingen USB-tilkoblinger for delt skriver, disk eller andre felles enheter.

Installasjon

Ruteren settes som vanlig opp fra nettleseren, og her ble vi igjen møtt med en veiviser som sørget for at vi la inn de viktigste parametre for å få kontakt med Internett. Etter en omstart av ruteren som tok noen få sekunder, var vi på nett med alle maskinene i det kablete nettverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer