Platebransjen reagerer

Publisert
Sist oppdatert

Bare noen måneder etter lanseringen av MPMan dukket Rio PMP300 opp i butikkene. Designet var mer i tiden, og flashminnet på 32 MB kunne bygges ut ved hjelp av minnekort av typen SmartMedia.

Platebransjen reagerer


Den ble drevet med ett enkelt AA-batteri, og levetiden var mellom 8 og 12 timer, i følge produsenten Diamond Multimedia. Overføring skjedde naturligvis via parallellport, USB var fortsatt ikke veldig utbredt.

Med en prislapp på 200 dollar ble spilleren en salgssuksess, i hvert fall etter datidens målestokk. All oppmerksomheten rundt spilleren, og det faktum at man kunne bruke spilleren til å frakte musikk og fritt kopiere MP3-filer til og fra den, gjorde at platebransjen, med RIAA i spissen gikk til søksmål mot Diamond Multimedia. En liten periode ble produktet trukket fra markedet.

RIAA fikk ikke medhold, og kort tid etter var spilleren tilbake - akkurat tidsnok til at den ble liggende under mange juletrær det året.

>>Les videre: Spillere på løpende bånd

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer