Platebransjen reagerer

Publisert
Sist oppdatert

Bare noen måneder etter lanseringen av MPMan dukket Rio PMP300 opp i butikkene. Designet var mer i tiden, og flashminnet på 32 MB kunne bygges ut ved hjelp av minnekort av typen SmartMedia.

Den ble drevet med ett enkelt AA-batteri, og levetiden var mellom 8 og 12 timer, i følge produsenten Diamond Multimedia. Overføring skjedde naturligvis via parallellport, USB var fortsatt ikke veldig utbredt.

Med en prislapp på 200 dollar ble spilleren en salgssuksess, i hvert fall etter datidens målestokk. All oppmerksomheten rundt spilleren, og det faktum at man kunne bruke spilleren til å frakte musikk og fritt kopiere MP3-filer til og fra den, gjorde at platebransjen, med RIAA i spissen gikk til søksmål mot Diamond Multimedia. En liten periode ble produktet trukket fra markedet.

RIAA fikk ikke medhold, og kort tid etter var spilleren tilbake - akkurat tidsnok til at den ble liggende under mange juletrær det året.

>>Les videre: Spillere på løpende bånd

Innhold:[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer