PlayStation 3 - førsteinntrykk

Los Angeles (DinSide Data): Vi vet allerede at Wii er gøy. Men hvordan føles det å spille Sonys nye vidunder? Vi har prøvd. Se video!

Publisert
Sist oppdatert

Vi hevet på øyenbrynene når vi så på Sonys pressekonferanse. Håndkontrollenren ble redesignet til å se ut akkurat som de gode, gamle Dual Shock-kontrollerne, men fikk likevel et par nyheter. Først og fremst, naturligvis, bevegelsesfølsomheten, og i tillegg ordentlig analoge skulderknapper.

Bevegelsesfølsomhet er et betent tema. Det hersker liten tvil at Sony måtte la seg inspirere til en viss grad av Nintendos Wii. Men teknologien er annerledes, og enklere. Wii krever en sensor som plasseres under TVen, men til gjengjeld er følsomheten mer i fokus, alt ved Wii handler om fjernkontrolleren og dens muligheter.

Er dette 4D?

Hos Sony er muligheten til å tilte kontrolleren frem og tilbake og sidene en slags ettertanke. Du kan veldig fint spille alle PS3-spillene på tradisjonell måte, bevegelsesstyringen er bare et kult tillegg. I alle fall foreløpig, det er jo ikke umulig at det i fremtiden kommer spill til PS3 som utnytter bevegelsene på nyskapende måter.

Vi prøvekjørte spillet Warhawk, et av de tidlige titlene som benytter seg av funksjonaliteten. Dette pene, futuristiske flyspillet lar deg styre flyet med bevegelser, en funksjon som selvsagt krever noe tilvenning, men føles ganske raskt naturlig og nøyaktig. Vi opplevde imidlertid noe forsinkelse, men det kan godt skyldes mangelfull kalibrering. Ikke alle Wii-kontrollerne vi har prøvd responderte like godt heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer