PlayStation 3 annonsert

Los Angeles (DinSide Data): Nå er det altså Sonys tur å vise sin neste-generasjons supermaskin. På sin tradisjonelle pressekonferanse avslørte selskapet endelig PS3, og her er detaljene!

Publisert
Sist oppdatert

Når vi skriver dette, er pressekonferansen til Sony såvidt over. Det er foreløpig klart hvilke tekniske spesifikasjoner den nye konsollen kommer til å ha, men noe særlig mer enn dette vet vi ikke enda.

Det er fastsatt at den nye maskinen kommer, ikke overraskende, til å hete PlayStation 3. Den kommer også på markedet i 2006, uten at det er avslørt noen nøyaktig dato.

Teknologien på innsiden er følgende:

PS3 kommer til å bruke Blu-Ray-disker, men kommer også til å støtte avspilling fra CD-ROM, CDR+W, DVD, DVD-ROM, DVD-R og DVD+R. Maskinen skal også ha plass til Memory Stick DUO-minnekort, samt SD- og Compact Flash-minnekort. I tillegg vil den ha en uttagbar 2.5 tommer harddisk (størrelsen er foreløpig ukjent).

PS3 skal ha seks USB-porter og bruke Bluetooth-teknologien for kontrollere. Hele syv kontrollere skal kunne brukes samtidig.

Den mye omtalte Cell-prosessoren kommer til å være kjernen i maskinen, med klokkehastighet på 3.2 GHz. Dessuten vil PS3 inneholde 256 MB XDR RAM og 256 MB GDDR VRAM med 700 MHz hastighet.

Konsollen vil også være bakoverkompatilbel med både PS1 og PS2-spill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.