PS5-problemer

Playstation 5 rammet av drifting-problem

Nå saksøkes Sony over feil med den nye DualSense-spillkontrolleren.

GODE SKUSSMÅL: Sony har høstet gode kritikker for både Playstation 5 og den nye DualSense-kontrolleren. Foto: Pål Joakim Pollen
GODE SKUSSMÅL: Sony har høstet gode kritikker for både Playstation 5 og den nye DualSense-kontrolleren. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nintendo Switch er ikke alene om å ha et problem med såkalt drifting, som betyr at spillkontrolleren registrerer bevegelse selv om man har sluppet stikkene.

Nå melder flere Playstation 5-eiere om lignende problemer med sine DualSense-kontrollere. Ifølge Kotaku kom de første tilbakemeldingene bare ti dager etter Sonys nye spillkonsoll ble lansert.

Amerikansk gruppesøksmål

Denne uken fikk Sony et søksmål mot seg over drifting-problemene.

I søksmålet hevder det amerikanske advokatfirmaet Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson Smith at det japanske selskapet var klar over problemene med DualSense-kontrolleren før lansering gjennom forhåndstesting av enhetene, skriver IGN.

PS5-eiere som klager til Sony har blitt henvist til selskapets dedikerte nettside for problemer med spillkonsollen, men pågangen har vært så stor at mange opplever lange ventetider før de får snakke med noen.

Kotaku, som har kommet gjennom til support, har fått beskjed om at drifting-problem med DualSense-kontrollen dekkes av garantien, men de måtte betale for frakt selv.

I søksmålet kreves det at Sony lanserer en tilbakekalling eller gratis erstatningsprogram for å erstatte defekte kontrollere. Det kreves også erstatning for alle som har måttet kjøpe nye kontrollere eller betale for reparasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.