PS5-problemer

Playstation 5 rammet av drifting-problem

Nå saksøkes Sony over feil med den nye DualSense-spillkontrolleren.

GODE SKUSSMÅL: Sony har høstet gode kritikker for både Playstation 5 og den nye DualSense-kontrolleren. Foto: Pål Joakim Pollen
GODE SKUSSMÅL: Sony har høstet gode kritikker for både Playstation 5 og den nye DualSense-kontrolleren. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nintendo Switch er ikke alene om å ha et problem med såkalt drifting, som betyr at spillkontrolleren registrerer bevegelse selv om man har sluppet stikkene.

Nå melder flere Playstation 5-eiere om lignende problemer med sine DualSense-kontrollere. Ifølge Kotaku kom de første tilbakemeldingene bare ti dager etter Sonys nye spillkonsoll ble lansert.

Amerikansk gruppesøksmål

Denne uken fikk Sony et søksmål mot seg over drifting-problemene.

I søksmålet hevder det amerikanske advokatfirmaet Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson Smith at det japanske selskapet var klar over problemene med DualSense-kontrolleren før lansering gjennom forhåndstesting av enhetene, skriver IGN.

PS5-eiere som klager til Sony har blitt henvist til selskapets dedikerte nettside for problemer med spillkonsollen, men pågangen har vært så stor at mange opplever lange ventetider før de får snakke med noen.

Kotaku, som har kommet gjennom til support, har fått beskjed om at drifting-problem med DualSense-kontrollen dekkes av garantien, men de måtte betale for frakt selv.

I søksmålet kreves det at Sony lanserer en tilbakekalling eller gratis erstatningsprogram for å erstatte defekte kontrollere. Det kreves også erstatning for alle som har måttet kjøpe nye kontrollere eller betale for reparasjoner.

Sony har ikke kommentert søksmålet overfor IGN.

Dette har du krav på

I Norge har man riktignok sterkere forbrukerrettigheter enn i USA. Opplever du feil med din DualSense-kontroller, skal du ta kontakt med selgeren, eksempelvis Elkjøp, Power eller Komplett.

Forbrukerrådet sier til Tek at de har har mottatt to henvendelser rundt drift på Playstation 5-kontrolleren så langt.

– Jeg ønsker å minne selgerleddet på at dersom forbrukeren blir uten kontrolleren i mer enn en uke, har forbrukeren rett til å låne en kontroller gratis, sier juridisk seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet til Tek, og viser til regler som fremgår av forbrukerkjøpsloven § 30 tredje ledd.

– Siden det selges DualSense-kontrollere løst, forventer vi at bransjen gir forbrukeren lånekontroller når han har rett på det, sier han til teknologinettstedet.

Trøblete lansering

Playstation 5 ble lansert i november 2020. Det har vært enorm interesse for spillkonsollen, men Sony har hatt store leveringsproblemer, og det har vært vanskelig å få tak i enheter.

Enkelte kunder som satte seg på venteliste tidlig i fjor, har opplevd å måtte vente til denne våren med å få tak i sine eksemplarer. Det har ført til at noen har lagt ut sine PS5-konsoller til ekstreme priser på Finn.

Fortsatt er det vanskelig å få tak i konsollen. Norske elektronikkjeder legger ut mindre partier med jevne mellomrom, og det er stor kamp om varene.

Ifølge våre kolleger i Tek har det også vært problemer med at en stor andel av konsollene har blitt snappet opp av såkalte «scalpere», altså folk som har til hensikt å kjøpe opp mange konsoller for så å selge dem videre til betydelig høyere pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer