PlayStation 5

PlayStation skroter denne

Derfor er det ikke sikkert at du kan bruke gamle hodetelefoner på ny konsoll.

OPTISK FIBERKABEL: PlayStation 4 støtter lyd via optisk kabel – det vil ikke PS5 gjøre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OPTISK FIBERKABEL: PlayStation 4 støtter lyd via optisk kabel – det vil ikke PS5 gjøre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Ny spillkonsoll, ny muligheter, men vil det nåværende spilltilbehøret ditt fungere med den nye?

En ting det stilles spørsmål rundt, er om hodesett til PS4 og Xbox One vil fungere på de kommende PS5/XsX-konsollene, og det er det ikke et enkelt ja/nei-svar på. Dette fordi mange hodesett kobles til konsollen via den optiske lydkontakten på de nåværende konsollene, men hverken PS5 eller XsX vil ha denne porten.

Rundt to måneder før lansering av PlayStation 5 og Xbox Series X er det muligens ikke helt klart hva som vil og ikke vil fungere med de nye konsollene, men under gir vi deg oversikten.

Xbox Series X

Og vi starter med Xbox Series X. Microsoft har vært åpne og tydelige når det gjelder Xbox One-utstyr på Xbox Series X. Det kortet svaret er at spillkontrollere, hodesett og så videre som du bruker med Xbox One, også skal fungere på Xbox Series X.

Du kan bruke Xbox One-kontrolleren, både original og fra en tredjepart, på Xbox Series X, og du kan bruke Xbox Series X-kontrollere på Xbox One.

Noe som er spesielt gode nyheter hvis du har brukt flere tusen kroner på Microsofts ekstreme kontroller.

Har du Xbox One-hodesett som kobles til enten via USB eller 3,5 mm lydkontakt, kan du bruke dem på Xbox Series X.

Men hva med disse hodesettene som bruker optisk lydkontakt?

Dette vil trolig avhenge fra produsent til produsent. Astro, en av de fremste produsentene av spillhodesett, sier at de vil slippe en programvareoppdatering til hodesett som bruker optisk, slik at de kan plugges inn med USB på Xbox Series X og fungere slik de gjør på Xbox One.

PlayStation 5

Hos konkurrenten er det ikke like rett frem. Sony har lagt ut litt informasjon om det, som kan oppsummeres slik:

  • Spesielt tilbehør, som offisielt lisensierte ratt og pedaler, fly- og arkadestikker, vil fungere med PS5-spill og støttede PS4-spill.
  • Både PS Move Motion Controllers og PlayStation VR Aim Controller vil fungere med støttede PS VR-spill på PS5.
  • Hodesettene Platinum og Gold Wireless, i tillegg til hodesett fra tredjeparter som kobles til via USB- eller lydkontakten, vil fungere med PS5.
  • PlayStation Camera fungerer med PS5.
  • Den trådløse DualShock 4-kontrollen og offisielt lisensierte PlayStation-kontrollere fra tredjeparter, vil fungerte med støttede PS4-spill.

Det siste punktet er litt interessant. Kort fortalt betyr det at du kan bruke PlayStation 4-kontrollen din med PlayStation 5, men den fungerer kun med PlayStation 4-spill.

PlayStation 5-kontrollen, DualSense, vil heller ikke fungere med PlayStation 4.

En liten motsetning til Xbox One og Xbox Series X altså, der kontrollene fungerer på tvers av plattformene.

Men igjen, hva med spillhodesett som du kobler til PS4 via optisk lydkontakt – vil disse fungere med PS5?

Sony har ikke sagt noe om PlayStation 5 vil ha optisk eller ei, men det har nevnte Astro avslørt at konsollen ikke vil ha.

Selskapet annonserte nemlig et nytt spillhodesett for PS5 og XsX, A20 Gen 2, og i forbindelse med denne introduserte selskapet en HDMI-til-optisk lyd-splitter, som gjør at du kan bruke nåværende Astro-hodesett med PlayStation 5.

PlayStation 5 og Xbox Series X forventes på markedet i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer