PlayStation 5

PlayStation skroter denne

Derfor er det ikke sikkert at du kan bruke gamle hodetelefoner på ny konsoll.

OPTISK FIBERKABEL: PlayStation 4 støtter lyd via optisk kabel – det vil ikke PS5 gjøre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OPTISK FIBERKABEL: PlayStation 4 støtter lyd via optisk kabel – det vil ikke PS5 gjøre. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Ny spillkonsoll, ny muligheter, men vil det nåværende spilltilbehøret ditt fungere med den nye?

En ting det stilles spørsmål rundt, er om hodesett til PS4 og Xbox One vil fungere på de kommende PS5/XsX-konsollene, og det er det ikke et enkelt ja/nei-svar på. Dette fordi mange hodesett kobles til konsollen via den optiske lydkontakten på de nåværende konsollene, men hverken PS5 eller XsX vil ha denne porten.

Rundt to måneder før lansering av PlayStation 5 og Xbox Series X er det muligens ikke helt klart hva som vil og ikke vil fungere med de nye konsollene, men under gir vi deg oversikten.

Xbox Series X

Og vi starter med Xbox Series X. Microsoft har vært åpne og tydelige når det gjelder Xbox One-utstyr på Xbox Series X. Det kortet svaret er at spillkontrollere, hodesett og så videre som du bruker med Xbox One, også skal fungere på Xbox Series X.

Du kan bruke Xbox One-kontrolleren, både original og fra en tredjepart, på Xbox Series X, og du kan bruke Xbox Series X-kontrollere på Xbox One.

Noe som er spesielt gode nyheter hvis du har brukt flere tusen kroner på Microsofts ekstreme kontroller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer