PlexFlash: 5 ganger raskere minneplugg!

Minneplugger er praktiske og en god erstatning for disketter, Zip og CD-R i mange sammenhenger. Men raske har de ikke vært. Nå skjer det ting, og Plextor er på banen med sin PlexFlash

PlexFlash: 5 ganger raskere minneplugg!
Publisert
Sist oppdatert

Vår første test av minneplugger viste at de er ganske like i ytelse, men generelt ikke spesielt raske. Først og fremst ligger begrensningen hos USB 1.1, men også andre faktorer spiller inn.

For å få opp ytelsen er det naturlig å gå over til HiSpeed USB 2.0, som nå er standard på alle nye PCer. I dag er brikkesettene på alle nye hovedkort utstyrt med 6 eller flere HiSpeed USB 2.0-porter som standard. USB 1.x er faktisk allerede historie, nå heter skiller man bare mellom forskjellige hastigheter under USB 2.0.

En ny opplevelse

For vår egen del har vi vært litt tilbakeholdne med bruk av første generasjon minneplugger, nettopp på grunn av hastigheten. Flere store bildefiler, nedlastninger av oppdateringer og annet som til sammen utgjør en del titalls megabyte har vi like gjerne brent på CD, mens mindre filer har vi hentet ned over Internett.

Men med en skrivehastighet på over 3 MB/sekund og en lesehastighet på over 5 MB/sekund blir det en helt annen opplevelse!

Skriving

Grafen viser at selv om skrivehastigheten ikke er helt jevn, parkerer den fullstendig første generasjon minneplugger, som ligger og vaker mellom 600 og 800 KB/sekund i skrivehastighet.

PlexFlash: 5 ganger raskere minneplugg!


Årsaken til ujevnheten mistenker vi har en sammenheng med segmentering av flashminnet og størrelsen på skrivebufferen. Vi kommer tilbake til dette ved testning av nye, raskere minneplugger fra andre leverandører når disse dukker opp.

Lesing

Lesehastigheten var derimot svært jevn, med ubetydelige avvik fra en hastighet i overkant av 5 MB/sekund. Her ser vi en ytelse som er over 5 ganger raskere enn første generasjon, som lå jevnt under 1 MB/sekund.

PlexFlash: 5 ganger raskere minneplugg!


Konklusjon

PlexFlash omvendte oss når det gjelder praktisk bruk av minneplugger! Ytelsen på skriving og lesing tilsvarer faktisk de rimeligste harddiskene for omtrent 6 år siden, men kapasiteten var jo en del høyere...

Minnepluggene kommer i tre forskjellige kapasiteter på 128 MB, 256 MB og 512 MB.

Norske listepriser er 670 kroner for PX-F128, 1 175 kroner for PX-F256 og 2 550 kroner for PX-F512. Alle priser inkl. mva.

Norsk importør av Plextor er EET Norge AS

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer