PlexFlash: 5 ganger raskere minneplugg!

Minneplugger er praktiske og en god erstatning for disketter, Zip og CD-R i mange sammenhenger. Men raske har de ikke vært. Nå skjer det ting, og Plextor er på banen med sin PlexFlash

PlexFlash: 5 ganger raskere minneplugg!
Publisert
Sist oppdatert

Vår første test av minneplugger viste at de er ganske like i ytelse, men generelt ikke spesielt raske. Først og fremst ligger begrensningen hos USB 1.1, men også andre faktorer spiller inn.

For å få opp ytelsen er det naturlig å gå over til HiSpeed USB 2.0, som nå er standard på alle nye PCer. I dag er brikkesettene på alle nye hovedkort utstyrt med 6 eller flere HiSpeed USB 2.0-porter som standard. USB 1.x er faktisk allerede historie, nå heter skiller man bare mellom forskjellige hastigheter under USB 2.0.

En ny opplevelse

For vår egen del har vi vært litt tilbakeholdne med bruk av første generasjon minneplugger, nettopp på grunn av hastigheten. Flere store bildefiler, nedlastninger av oppdateringer og annet som til sammen utgjør en del titalls megabyte har vi like gjerne brent på CD, mens mindre filer har vi hentet ned over Internett.

Men med en skrivehastighet på over 3 MB/sekund og en lesehastighet på over 5 MB/sekund blir det en helt annen opplevelse!

Skriving

Grafen viser at selv om skrivehastigheten ikke er helt jevn, parkerer den fullstendig første generasjon minneplugger, som ligger og vaker mellom 600 og 800 KB/sekund i skrivehastighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer