Plextor lanserer 40x CD-brenner

Ikke før har CyberDrive lansert sin 36x brenner, så kommer Plextor med sin 40x-utgave. Kan det bli stort raskere?

Publisert
Sist oppdatert

For bare et par måneder siden var 24x-brenneren fra Plextor den raskeste som var tilgjengelig på markedet. Nå gjør samme produsent et gigantisk hopp, og lanserer Plexwriter 40/12/40A, verdens første CD-brenner som opererer med skrivehastigheter opp mot 40x.

Like rask som en harddisk

En skrivehastighet på 6 MB pr sekund er til sammenligning raskere enn IDE-harddisken IBM Deskstar 34GXP, som i vår test i mars for to år siden fikk pluss for å være "meget rask og effektiv". Selv om harddisker i dag normalt er langt raskere, sider det ikke så lite om utviklingen på CD-brennerfronten.

Den høye hastigheten betyr i teorien at du kan brenne en full 650 MB CD på 108 sekunder, eller ett minutt og 48 sekunder.

Vi vet derimot av erfaring at hastigheten er variabel, og som regel er den høyest mot slutten av platen. I praksis vil under tre minutter for å brenne en full CD være et mer sannsynlig anslag, noe Plextor også poengterer i sin pressemelding. I tillegg kreves CDR-plater som kan takle så høye hastigheter. Disse er ikke tilgjengelige i skrivende stund.

Lesehastigheten oppgis for øvrig også til 40x. I tillegg brenner den overskrivbare CD-plater i 12x, noe som også er raskere enn noe annet vi har sett tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer