Plextor lanserer 48x ekstern CD-brenner

PlexWriter 48/24/48U blir verdens raskeste eksterne CD-brenner når den lanseres neste måned. Den brenner CDR-plater i maks 48x og CDRW-plater i 24x. Men nå er det snart nok, i følge Plextor.

Publisert
Sist oppdatert

Takket være USB 2.0-grensesnittet (HiSpeed USB) er det mulig å presse hastigheten på eksternt utstyr som harddisker, CD-brennere og skannere i været.

Med Plextors nye brenner PlexWriter 48/24/48U vil det være fullt mulig å brenne en full CD (700 MB) i løpet av 2-3 minutter. Det krever derimot at du har USB 2.0-støtte i PCen din. Dersom PCen din bare støtter den gamle USB 1.1-standarden, må du belage deg på langt mer ordinære hastigheter; 4x ved skriving (både CDR og CDRW) og 6x ved lesing.

Kan eksplodere

Med den ekstreme hastigheten mener Plextor at vi snart har sett det maksimale av hva som er mulig å få ut av CD-brenneteknologien.

Den høye rotasjonshastigheten medfører flere farer, i følge selskapet. Derfor må man manuelt endre hastigheten fra 40x til 48x via programvaren, dersom man har behov for det.

- For de fleste er 40x en perfekt miks av hastighet og kvalitet, men det finnes et fåtall brukere som behøver 48x. Ved å øke hastigheten fra 40x til 48x øker mulighetene for feilskrivinger og i enkelte tilfeller, dersom CD-platene er av dårlig kvalitet eller har riper, kan platene eksplodere i brenneren. For å unngå denne faren har vi forsterket fronten, og så vidt vi vet er vi den eneste produsenten som har gjort det, sier salgs- og markedssjef Patrick Peeters i Plextor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer