Plextor PlexWriter 8/20

En 8X-brenner er en nytelse å bruke. Den enorme hastigheten lar deg brenne en CD på bare ti minutter. Plextor er CD-ROM-spesialisten fremfor noen. Det er derfor ikke underlig at de er en av de første med 8X-brenner.

Publisert

Plextor har laget en meget solid og gjennomført brenner. I motsetning til den forrige 887">Plextor-brenneren vi har testet, har denne en skuff. I likhet med Sony har også Plextor tatt til fornuften, og kvittet seg med den upraktiske Caddy-løsningen.

Lite kresen på CD-R-plater

I motsetning til 1909">Rimax CDR820 som også brenner med 8X, er ikke Plextor så nøye på hva du putter inn. Rimax-brenneren satte hastigheten automatisk ned til 4X på våre rimelige MEGADATA CD-R-plater. Plextor lot seg ikke affisere, og godtok vår innstilling på 8X.

Vi testet resultatet i en rekke CD-ROM-lesere og ingen hadde problemer med å lese den. Det største utslaget fikk vi faktisk under lesing på Plextor-brenneren selv. Den falt ned til 4X-hastighet helt på slutten. Resten av platen ble lest på full fart.

Vi brant også en Philips CD-R-plate som er sertifisert for 8X. Den kan leses med full fart hele veien, også i Plextor-brenneren. For MEGADATA-platene, er 6X-brenning et godt kompromiss.

Plextor har tydeligvis lagt opp til en strategi hvor de stoler på brukeren fordi brenneren ikke tester om platen du putter inn tåler 8X-brenning. Derfor er det lurt at du kontrollerer platene dine nøye før du setter igang en større produksjon. Uansett vil vi anbefale deg å bruke ekte 8X-plater til 8X-brenningen. Prisforskjellen er så liten at det ikke er verdt bryet å slite med uleselige eller trege plater. Dine data er jo faktisk det viktigste du har på PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer