Plextor Premium

Plextor Premium representerer sannsynligvis det siste stadiet av CD-brennere, vi tror ikke de kommer til å utvikle seg mer etter dette. Derfor er nok dette den siste CD-brenneren vi kommer til å teste på DinSide.

Plextor Premium
Publisert
Sist oppdatert

Plextor er på ingen måte først ute med 52x brennere, vi testet den første allerede i desember 2002. Men Plextor er først ute med 32x brenning av CD-RW, og i tillegg er det flere andre spesielle finesser som Premium-modellen har å by på.

Tøye grensene

Det som er mest spesielt av de nye finessene, er GigaRec. Det innebører at du kan redusere lengden på fordypningene som brennes, slik at det blir plass til mere data på en helt vanlig plate! På en 80-minutters plate får du da plass til hele 1 GB eller 112 minutter, og på en 99 minutters CD får du plass til hele 1,2 GB eller 140 minutter.

Problemet med dette er at avspillingsmulighetene blir problematiske, siden man beveger seg i ytterkanten av toleransene for å kunne lese platen.

På den mest aggressive settingen var det faktisk *ingen* av husets 8 optiske spillere (CD/CD-RW/DVD/Discman) som klarte å lese alle 25 sporene på Musikk-Cden vi brant. Enten stoppet de foran et av de siste 4 sporene, ellers så hoppet de til et tidligere spor.Det var dessuten ikke alle avspillere som klarte å spille av sporene på Plextor Premium-drevet heller. WinAmp 2.9 klarte det ikke, mens Windows MediaPlayer hadde ingen problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer