Plextor PX-504A

I kampen om de brennbare DVD-formatene har Plextor valgt side ved å lansere en DVD+RW-brenner - PX-504A. Vi har testet brenner og alt som følger med.

Plextor PX-504A
Publisert

Plextor har ligget i teten blant produsenter av CD-brennere, helt siden starten. Da PCene bare hadde en brøkdel av dagens ytelse var en SCSI-brenner fra Plextor nærmest påkrevet for å kunne brenne CDer uten problemer.

Men det er lenge siden, i dag er PCene så kraftige og CD-brennerne så billige, at de store produsentene som var ledende på markedet er i ferd med å trekke seg ut av dette.

Det er DVD som er framtiden, det er her det enda er rom for en teknisk utvikling og et prisnivå som gjør det mer lønnsomt å investere i ny tekologi.

Tekniske forskjeller?

Dagens DVD-brennerne tilhører andre generasjon, dette gjelder både DVD+ og DVD- variantene.

I denne fasen er det ikke store forskjeller mellom ytelsen på de forskjellige produktene, siden det er samme teknikk som brukes på komponentnivå i brennerne.

Det som skiller mer er totalløsningen, hvilke programmer som følger med og hvilke praktiske muligheter som pakken byr på.

Ytelse

Plextor PX-504A har nesten de samme spesifikasjonene som hp sin brenner: 4x DVD+R brenning, 2,4x DVD+RW overskriving, 12x DVD lesing. 16x CD-brenning 10x CD-RW overskriving og 40x CD lesing.

Den eneste forskjellen er at Plextor er raskere på DVD-lesing, med sine 12x mot hp’s 8x.

I testen av brenning av 2GB data til DVD+R i Nero klarte Plextor jobben på 6 minutter og 49 sekunder. Det er 1 sekund raskere enn hp.

Samme oppgave, men til DVD+RW, gikk på 11 minutter og 58 sekunder, mens hp brukte 12 minutter og 20 sekunder. Her var Plextor altså tydelig raskere.

Klikk for stor graf
Klikk for stor graf Vis mer

Leseytelsen var også i samme liga som hp dvd300i, tallene ser du i grafen til høyre.

Programmene

Plextor leverer en hendig folder med 4 CDer: Plextor CD/DVD verktøy (PlexTools) Nero 5.5 og InCD, Pinnacle Studio 8, PowerDVD for avspilling av filmer og installasjonveiledninger på 16 språk.

Plextor PX-504A

Dette er kjente og kjære programmer. Nero kjenner de fleste og du kan lese vår test av Studio 8 her.

Studio 8 er det viktigste og mest omfattende kreative programmet i pakken og håndterer videoredigering i alle ledd fra overføring av kamera, redigering, teksting og effekter til oppsett av menyer, kapitler og brenning av DVD. Og vi synes dette programmet gjør en svært bra jobb.

Men i sammenheng med DVD+RW har det fremdeles en stor svakhet, sammenlignet med ArcSoft ShowBiz som følger med hp sin brenner: Studio 8 kan ikke redigere en produksjon direkte på DVD+RW. Er det en mindre endring som skal gjøres i et stort prosjekt, må du gjennom en langt mer omfattende prosess med Studio 8, hvor du må redigere, kode og brenne det hele på nytt.

I ShowBiz er det nok å brenne endringene.

Konklusjon

Kompatibiliteten med stasjonære DVD-spillere er fremdeles varierende, men de aller fleste nyere spillere håndterer platene uten problemer, og særlig DVD+R er lesbart på det meste.

Pris: 2 950 kroner inkl mva.

Plater koster i skrivende stund 299 kroner for 10 stk DVD+RW og 227kroner for 10 stk DVD+R. De raskeste DVD+R platene er noe dyrere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer