Plextor PX-708A

I skrivende stund er dette er den raskeste DVD-brenneren som finnes, når du skal brenne DVD+R, og det med stor margin. Vi har nå fått tak i 4x DVD+RW-plater og også her overbeviser Plextor igjen.

Plextor PX-708A
Publisert

Siden vi er på et ganske tidlig nivå i DVD-brenningens utvikling, så har endringer i hastigheten langt større praktiske konsekvenser enn senere i syklusen. Forskjellen mellom 48x og 52x CD-brennere er helt marginal, mens forskjellen mellom 4x og 8x var dramatisk. Derfor har vi ventet i spenning på å teste denne Plextor-brenneren, som skilter med 8x på DVD+R og 4x på DVD+RW.

Siden vi nevner "gamle dager", så husker sikkert mange at modellene fra Plextor var banebrytende både på hastighet og stabilitet når det gjaldt CD-brennere. I DVD-brenner-verdenen har bildet vært preget av færre aktører, og utstrakt bruk av forskjellig merkenavn på samme produkt. Dette har gjort at svært mange produkter er til forveksling like, og dette gjør det vanskeligere for kunden å velge ut fra produktfakta og ytelse.

Men nå ser det endelig ut som om Plextor tar opp igjen pinnen fra tidligere tider, og leverer et produkt som nærmest utklasser de andre. I hvert fall foreløpig.

Ytelse

For å ta det beste først: På vår test av brenning av 2 GB til DVD+R brukte PX-708A bare 4 minutter og 16 sekunder. Det er nesten 2 minutter raskere enn den tidligere rekorden, som også ble satt av en Plextor - PX-504A - på 6 minutter og 11 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer