Plextor PX-708A

I skrivende stund er dette er den raskeste DVD-brenneren som finnes, når du skal brenne DVD+R, og det med stor margin. Vi har nå fått tak i 4x DVD+RW-plater og også her overbeviser Plextor igjen.

Plextor PX-708A
Publisert

Siden vi er på et ganske tidlig nivå i DVD-brenningens utvikling, så har endringer i hastigheten langt større praktiske konsekvenser enn senere i syklusen. Forskjellen mellom 48x og 52x CD-brennere er helt marginal, mens forskjellen mellom 4x og 8x var dramatisk. Derfor har vi ventet i spenning på å teste denne Plextor-brenneren, som skilter med 8x på DVD+R og 4x på DVD+RW.

Plextor PX-708A

Siden vi nevner "gamle dager", så husker sikkert mange at modellene fra Plextor var banebrytende både på hastighet og stabilitet når det gjaldt CD-brennere. I DVD-brenner-verdenen har bildet vært preget av færre aktører, og utstrakt bruk av forskjellig merkenavn på samme produkt. Dette har gjort at svært mange produkter er til forveksling like, og dette gjør det vanskeligere for kunden å velge ut fra produktfakta og ytelse.

Men nå ser det endelig ut som om Plextor tar opp igjen pinnen fra tidligere tider, og leverer et produkt som nærmest utklasser de andre. I hvert fall foreløpig.

Ytelse

For å ta det beste først: På vår test av brenning av 2 GB til DVD+R brukte PX-708A bare 4 minutter og 16 sekunder. Det er nesten 2 minutter raskere enn den tidligere rekorden, som også ble satt av en Plextor - PX-504A - på 6 minutter og 11 sekunder.

Den typiske hastigheten for brenning av DVD+R ligger imidlertid nærmere 7 minutter hos de fleste brennerne, så PX-708A hever seg godt over gjennomsnittet.

Vi testet også brenning av 4 GB, og her ble tiden 7 minutter og 59 sekunder. Til sammenligning brukte Pioneer DVR-A06 13 minutter blank på samme test.

Det fine er at denne hastigheten oppnås med eksisterende 4x kvalitetsmedia, du behøver ikke vente på at 8x media skal komme før du får gleden av den nye hastigheten. Vi testet med plater fra Verbatim, og fikk ingen feilmeldinger eller vesentlige avvik under testingen.

Derimot var ikke brenning av DVD+RW på 2.4x media en like sjarmerende etappe. Her målte vi den laveste brennetiden på vår 2GB test til 12 minutter og 37 sekunder. Her er stadig Sony DW-U10A overlegen, med 10 minutter og 45 sekunder, og Pioneer DVR-A06 hakk i hæl med 10:48.

OPPDATERT: Vi hadde ikke tilgang på 4x DVD+RW plater i første testomgang, men nå har vi også fått testet med 4x +RW fra Benq. Og resultatet var meget overbevisende:

Brennetiden på DVD+RW var 7 minutter og 56 sekunder, det er nesten 3 minutter raskere enn de raskeste 2,4x-brennerne fra Sony og Pioneer!

Brenning av DVD-R gikk på 7 minutter og 25 sekunder, her legger Plextor seg midt på treet sammenlignet med konkurrentene.

Men på CD-brenning fikk vi nok en utklassing! Her brukte den bare 2 minutter og 59 sekunder på våar 640 MB testfil, mens neste på listen, MSI DR4-A, brukte 3 minutter og 48 sekunder. Typisk for de andre DVD-brennere er nærmere 5 minutter på samme datamengde. Også på ripping av musikkCD var Plextor PX-708A raskest, med 2 minutter og 31 sekunder.

Programvare

Plextor leverer med en komplett samling programvare. For generell brenning følger Nero5, InCD og Plextools med. For overføring, redigering og brenning av video er det Pinnacle Studio8 SE som ligger i pakken. En helt kurant samling som dekker behovet i starten for de fleste.

Konklusjon

Plextor har satt en ny milepæl, det er snakk om utklassing på flere områder, og god eller kurant ytelse på de andre områdene.

Er det DVD+R og +RW du først og fremst brenner, så er valget klart - det er ingen som er bedre.

Her finner du sammenligningen av alle DVD-brennerne vi har testet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer