Plextor PX-R412Ci

Plextor har lenge vært spesialist på CD-ROM-lesere og regnes av mange som et merke i toppklassen. Med en brenner med 12X-lesing, ligger Plextor an til å forsvare sitt rykte.

Publisert

Plextor har som vanlig levert et solid produkt. Den store bufferen og SCSI-grensesnittet gjør dette til en stabil og rask brenner. Takket være støtte for 4X-brenning, produserer du en CD på temmelig nøyaktig 20 minutter. Ulempen med denne brenneren er bruken av caddy. Caddy er et hylster som du må putte CDen inn i før du putter hele caddyen inn i CD-brenneren. Ideelt sett er caddy det beste som kan skje en CD. Den beskytter CDen mot ytre påvirkninger og slitasje.

I praksis er ekstra caddyer likevel så dyre at du bruker den som følger med og bytter CD i denne hele tiden. Det kan faktisk slite mer på CDene enn en vanlig skuff eller frontspalte. CD-ROM-leserne til Plextor har lenge kommet i to utgaver. En med og en uten caddy. Vi får håpe det samme snart vil gjøre seg gjeldende for brenneren.

Plextor støtter "Disc-at-once" (brenning av nytt musikkspor uten pause) og bruker som vanlig kort tid på å rippe en musikk-CD. Likevel må den se seg slått av Teac på dette området.

Det er heller ikke bare på ripping at Plextor taper for Teac. Selv om begge er 12X-lesere, oppnår Plextor ikke denne hastigheten over halvveis ut på platen. Teac leser med 12X nesten helt fra starten. I tillegg har Teac noe bedre aksesstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer