Plextor UltraPlex 40Max

Plextor er CD-ROM-spesialisten fremfor noen. Som en av de ledende CD-ROM-produsentene, leverer Plextor produkter i den øvre enden av prisskalaen. Vår test av Plextors 40X CD-ROM-leser viser kvaliteter som vi ikke har sett hos andre leverandører.

Publisert

Det finnes flere leverandører med 40X CD-ROM-lesere. Likevel er Plextor den første som leverer et modent produkt. Etter å ha testet nesten 30 CD-ROM-lesere, trodde vi ikke at en ny CD-ROM-leser skulle imponere oss, men Plextor har levert et produkt som er bedre enn vi trodde var mulig.

Bare SCSI, glem EIDE

Plextor sverger til SCSI-grensesnittet og leverer alle sine produkter utelukkende med denne tilknytningen. Kombinert med en Plextor CD-brenner, vil denne leseren kopiere CDer nesten helt uten å belaste maskinen for øvrig. Det forutsetter SCSI og er umulig å få til med EIDE.

Plextor støtter også SCAM (SCSI Configuration AutoMagically), så du trenger ikke å slite med IDer. Det virker dessverre ikke under Windows NT ennå, men i Windows 95 og 98 går det fint.

Leser utslitte CDer uten å hikke

Vi tester normalt alle CD-ROM-leserne med CD-R-plater. Det skyldes at de lett kan erstattes når slitasjen begynner å påvirke ytelsen. Vi har også en vanlig CD-plate som etter hvert er ganske slitt. Vi bruker også denne for å kontrollere hvordan leseren blir påvirket av riper i plastbelegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer