”Plug and Play” også for Linux

Det er intens aktivitet rundt problematikken Linux og nye brukere. Enklere håndtering av tilleggskort og annet utstyr er nå under oppseiling.

”Plug and Play” også for Linux
Publisert

Linux støtter store mengder maskinvare på mange forskjellige plattformer. For en ny bruker er det likevel ikke så enkelt, hvis en installasjon svikter og ikke finner ett eller flere av tilleggskortene i maskinen.

Det vet vi av erfaring, siden vi foreløpig ikke har fått vårt standard Intel nettverkskort til å fungere under Caldera Open Linux 1.3 og heller ikke Microsoft’s serielle Intellipoint-mus til å fungere under Red Hat 5.2. Men vi gir oss ikke….

Reddet av tegneseriefigur?

MandrakeSoft, et fransk Linux-firma, har satt igang prosjektet Lothar. Dette går ut på å lage et brukervennlig skall rundt maskinvarekonfigurasjon og detektering av maskinvaren.

Ved hjelp av dette skallet vil det være enkelt for brukeren å se hvilke resurser som maskinvaren bruker, og eventuelt endre konfigurasjonen.

Prosjektet bruker eksterne programmoduler som styres av et felles grafisk grensesnitt.

Foreløpig er det utviklet moduler for detektering av skjermkort og lydkort, støtte for andre typer kort kommer etter hvert.

For mer detaljer om prosjektet, og for eventuelt å bidra til utviklingen, kan du klikke her

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer