Plugg inn Java

Programmeringsspråket Java har i løpet av få år fått en enorm utbredelse, men utviklere har vært hemmet av at ulike nettlesere har hatt varierende grad av Java-støtte. Sun Microsystems, oppfinner og forvalter av Java, lanserer nå en plugg-inn-modul som kan løse dette problemet.

Foto: Ukjent
Foto: Ukjent Vis mer
Publisert

Når du kjører en Java-applikasjon (et Java-program) i nettleseren din, blir programmet utført av en såkalt "Java virtuell maskin" som er innebygd i selve nettleserprogrammet.

Hittil har den virtuelle maskinen vært en integrert del av nettleseren, med de ulempene dette medfører. Nettlesere leveres nemlig både fra ulike produsenter (hvorav Netscape og Microsoft er de dominerende), for mange operativystemer og i en rekke ulike versjoner.

Eldre nettlesere har mindre omfattende Java-støtte enn nyere utgaver, og noen, som f.eks. den norske nettleseren Opera, har ennå ikke Java-støtte (men også Opera kommer med dette). I tillegg varierer kvaliteten på Java-støtten. Nettlesere for Macintosh har f.eks. vært notorisk kjent for å ha feilbefengte virtuelle Java-maskiner.

Java som Plug-in

"Plug-in"-teknologien har allerede lenge gjort det mulig å utvide nettlesere med mange typer funksjonalitet, som f.eks. støtte for lyd, grafikk eller video. Fordi plugg-inn-moduler kan plugges inn i en hvilken som helst nettleser, er du ikke avhengig av å måtte oppgradere nettleseren din for å ta dem i bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer