Plugg safen i PCen

Koble til datamaskinen, kopier dataene over, og koble fra.

Plugg safen i PCen
Publisert
Sist oppdatert

Vi får stadig høre hvor viktig det er å sikkerhetskopiere digitale dokumenter, bilder, musikk og filmer, men det kan være en utfordring å finne et trygt sted å ta vare på våre uerstattelige digitale eiendeler.

Å oppbevare kopiene et annet sted enn i huset du bor, er en god løsning, og de mange nettlagringsløsningene som ser dagens lys i disse dager, kan også være å foretrekke for mange.

Men hva gjør du da - når du både vil ha kontroll på alle dataene dine selv, og være så trygg som overhodet mulig - i ditt eget hus? Du kjøper en brann- og vannsikker safe med USB-port, så klart!

Plugges i PC-en

Det er her denne safen (QA0121) fra selskapet SentrySafe kommer inn i bildet. Safen er i følge produsenten de eneste på markedet med integrert USB-kabel for lagring av data - rett i safen!

På innsiden er det nemlig en liten lomme, akkurat stor nok til å romme en ekstern 2,5" harddisk. Ved å koble USB-kabelen til PC-en din, dukker harddisken opp som en egen stasjon i Utforsker, og du kan dermed kopiere over dataene dine uten en gang å åpne safen.

I skrivende stund finnes slike harddisker med en kapasitet på inntil 500 GB, men 1 TB er ventet i løpet av året. Harddisk følger imidlertid ikke med, så det må du eventuelt fikse på egenhånd. Vi antar videre at det ikke vil være veldig sunt for harddisken at du er tilkoblet over lengre tidsrom, da varme fort kan bli et problem for mekaniske harddisker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.