Google måtte stenge bildefunksjon

Plutselig fikk han tilgang til en haug av andre Google-brukere

Og én hevder å ha sett andres bilder på sin egen TV.

STENGT: Google har sett seg nødt til midlertidig å deaktivere bildevisningsfunksjonen på Android TV-enheter etter at en bruker fikk opp hundrevis av andres bildebibliotek i Google Home-appen. Foto: Pål Joakim Pollen
STENGT: Google har sett seg nødt til midlertidig å deaktivere bildevisningsfunksjonen på Android TV-enheter etter at en bruker fikk opp hundrevis av andres bildebibliotek i Google Home-appen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter inntoget av Google Home-enhetene de siste åra, har det blitt lett som en plett å se bilder man har lagret på Google Foto på TV, gitt at du har en Android-TV eller en Chromecast plugget i en av HDMI-portene.

Det kan du for eksempel gjøre med en Google-smarthøyttaler, der du kan be om å få se bilder av solnedganger eller fra ferieturen til Spania på TV, bare ved å snakke.

En ekstra kjekk mulighet er at man kan koble til flere Google Foto-bibliotek hvis man er flere i husstanden. Da vil høyttaleren identifisere hvem som snakker til den og vise vedkommendes bilder.

Fikk plutselig opp en haug av andre brukere

Twitter-brukeren Prashanth fikk seg imidlertid en overraskelse forleden dag.

Da han brukte Google Home-appen for å knytte Google Foto-kontoen sin til Android-TV-en, ble han presentert med en enorm liste over vilt fremmede brukere, der han også kunne koble inn deres fotobibliotek:

I en annen tweet skroller han nedover den nærmest endeløse listen over andre Google-brukere hvis biblioteker er koblet til TV-en.

Det ser ut til at de alle har én ting til felles: De eier alle en TV fra produsenten Vu, som blant annet er store i India, men som også selger TV-er i 60 andre land. Prashanth fikk ikke opp den samme listen i innstillingene på Xiaomi Mi Box-enheten han også hadde hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer