PNY Geforce GT 520 : Budsjettgrafikk som klarer brasene

Er video, oppløsning og flere skjermer viktigere enn gaming? Da kan du spare mange penger.

PNY Geforce GT 520 byr på mer enn god ytelse for vår to-skjerms-løsning, men noe spillkort er det ikke. Kortet har en liten kjøleribbe, og en høyfrekvent vifte som gjør at PC-en vår er blitt langt mer hørbar enn tidligere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PNY Geforce GT 520 byr på mer enn god ytelse for vår to-skjerms-løsning, men noe spillkort er det ikke. Kortet har en liten kjøleribbe, og en høyfrekvent vifte som gjør at PC-en vår er blitt langt mer hørbar enn tidligere. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nå kommet til den fjerde delen av vår PC-bygg-serie. Så langt har vi sett på delene vi valgte, hvordan vi satte sammen maskinen, oppsett av EFI Bios og installasjon av Windows og drivere. Nå skal vi se nærmere på hvordan vi løste grafikkproblemet som oppstod da det viste seg at skjermen vår hadde for høy oppløsning i forhold til hva den integrerte grafikken i prosessoren var i stand til å takle.

Vi bruker ikke PC-en til spilling, så den biten er av mindre interesse - men det er et poeng for oss å kunne koble til to skjermer- hvorav én har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler og den andre en en HD-skjerm med oppløsning på 1920 x 1200 piksler, uten at det skal by på problemer for maskinvaren.

Lett å bli blendet

Grafikkort finnes i ekstremt mange varianter, og prisene varierer fra et par hundrelapper til mange tusen. Det kan være svært vanskelig å få den fullstendige oversikten, så her kan det være smart å søke informasjon på nettet på forhånd før du går til innkjøp.

Et godt hjelpemiddel for å få et inntrykk av relative ytelsesforskjeller mellom de forskjellige kortene og brikkene, er rangeringene til Passmark. De er basert på analyser av tusenvis av PC-er som har kjørt ytelsesprogrammet PerformanceTest fra selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer