PNY XLR8 PRO SSD

En SSD profilert mot gamere, hva betyr det?

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trenger de som driver med PC-spill andre typer SSD enn de som bruker maskinen til andre ting? Det har vi vanskelig for å være med på, men PNY profilerer sin nye SSD-serie mot disse brukerne. Vårt testeksemplar er en 240 GB enhet i standard 2,5-tommers format.

XLR8 PRO

Enheten leveres i eske, med en kort datakabel. Monteringsskruer lå ikke i vårt testeksemplar, men som regel bruker man jo de som satt i harddisken man bytter ut, eller med monteringsbraketten som man må kjøpe separat hvis man skal montere den i en stasjonær PC. Siden det ikke er noen bevegelige deler er det strengt tatt ikke nødvendig å skru den fast i en stasjonær PC ...

Kontrolleren er SandForce 2281 som komprimerer dataene før de skrives til flashminnet, og dekomprimerer etter lesing. Dermed skriver man mindre til cellene i flashminnet, og levetiden på disse blir lengre.

Flashminnet er av MLC-typen og oppgitt til å klare minst 3000 skrive/leseoperasjoner. Slik fordelingen av bruken gjøres vil dette bety at du typisk kan skrive langt mer enn 10 GB hver eneste dag i minst fem år framover. Dette er langt over det man kan kalle normal bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer