Podmailing

Podmailing føyer seg ikke inn i rekken av tjenester som lar deg sende store filer. Den gjør det hakket bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Tjenester som lar deg sende store filer - noe som gjerne er et problem å gjøre via e-post - har det blitt mange av det siste året.

Vi har jo tidligere har vi blant annet skrevet om senduit, FileSupreme, YouSendIt, Box.net, Pando og PipeBytes. I tillegg har våre lesere kommet med en håndfull gode alternativer til disse igjen.

Les mer om dette i denne, denne og denne artikkelen dersom du ønsker, eller spar deg selv litt tid ved å bare fortsette å lese her - vi mener nemlig å ha funnet et enda bedre alternativ.

Vi snakker om Podmailing - en gratis tjeneste uten begrensinger på filstørrelse.

Bygd på BitTorrent

Podmailing er på mange måter som de fleste andre løsninger. Fila du vil sende lastes opp til en server, og derfra kan mottakeren laste den ned - ikke noe nytt der altså. Men faktisk har de også valgt en litt annen vri på sitt tilbud: bruk av BitTorrent-teknologi.

Hva det vi si i praksis skal vi komme tilbake til, men husker du ikke helt hva BitTorrent er burde du lese denne artikkelen om nedlasting med BitTorrent.

For å sende en fil må du først laste ned programvaren (finnes for Windows og Mac), det er altså ikke mulig å laste den opp rett i nettleseren. Men spesielt komplisert er det ikke likevel, med denne installert er det bare å dra den ønskede fila inn i klienten.

Podmailing


Du vil da få spørsmål om ditt eget navn og e-post slik at mottakerne vet hvem som vil sende dem en fil. Deretter skriver du inn mottakernes e-postadresser, og kan dessuten taste inn en liten hilsen - som for eksempel forklare hva du prøver å sende. Podmailing vil deretter laste opp fila til sin server.

Når det gjelder mottakerne vil disse umiddelbart bli tilsendt en e-post med en lenke som tar deg til en nedlastingsside. De mottar faktisk også den eposten lenge før fila er lastet opp fra deg til serveren, og akkurat det er det en god grunn til.

Gjennom nettleseren eller...

Som du vet er jo det mest vanlige i disse tilfellene å laste ned en slik fil gjennom nettleseren, noe som også er mulig med Podmailing. Men det er på ingen måten den beste løsningen. Alternativet er å laste den ned med BitTorrent, noe som har flere fordeler.

PodmailingMed BitTorrent begynner du å laste ned fila umiddelbart - og da ikke bare fra serveren, men også fra den som laster opp. Som du kanskje vet vil BitTorrent-teknologien sørge for at alle som laste ned også deler videre. Så hvis du bruker Podmailing til å spre en fil på en gigabyte vil faktisk de som laster ned med BitTorrent hjelpe til med å øke hastigheten og stabiliteten på nedlastingen.

Når det gjelder BitTorrent kan du bruke selve Podmailing-klienten, men foretrekker du en annen BitTorrent-klient kan du selvfølgelig bruke denne i stedet.

Podmailing


Noen problemer er det jo, vi opplevde for eksempel at noen mottakere med Hotmail fikk aldri e-posten fra Podmailing (nei, den lå ikke i Spam-folderen heller). Et annet ankepunkt er at det ikke er noen skriftlig avtale om å holde data private. Svært private filer eller sensitiv informasjon bør du altså finne en annen måte å sende over på, eller bruk i det minste kryptering.

Det er også det at du må laste ned klienten for å laste opp filer. Fordelen her er at du med denne kan pause eller til og med avslutte Podmailing for å gjenoppta opplastingen senere.

Det du laster opp til Podmailing vil være tilgjengelig fra deres servere i 30 dager, men dersom du (eller noen av de du delte fila med) ikke fjerner den fra BitTorrent-klienten vil den også være tilgjengelig etter dette.

Podmailing er i skrivende stund i beta 0.95 og kan fritt lastes ned fra hjemmesiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer