Point of View 6800 GT

Point of View 6800 GT
Publisert
Sist oppdatert

Se flere bilder her

GeForce 6800 GT er en mini-versjon av Nvidias aller beste grafikkort: GeForce 6800 Ultra. Det har 16 eksekusjonsenheter, en grafikkprosessor på 350 MHZ (mot 400 i Ultra) og GDDR3-minne på 1 GHz (mot 1.1 i Ultra).

Point of View (POV) sitt kort utmerker seg først og fremst med den originale kjøleløsningen, som best kan beskrives som en svær kobberplate med vifte på og kobberribber rundt. Det mest interessante med den er at platen ikke ligger rett på kortet, men sitter på en massiv blokk som går fra selve grafikkprosessoren opp til viften, som er hevet circa to centimeter over resten av kortet.

Interessant kjøleløsning

Det vil si at det samtidig kommer mye luft til minnebrikkene under - som er svært bra for de som liker å overklokke. Samtidig er dette testens minst støyende kort - og det sier litt hvis du for eksempel vurderer Gainward sitt kort med Ultra-vifte.

Dessverre fører denne løsningen til at kortet dekker to kortplasser, akkurat som GeForce 6800 Ultra-kortet gjør. Det vil det nok være delte syn på, men det gjør i hvert fall kortet upassende til mini-PCer der det gjerne bare er én kortplass til grafikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.