Pokerlagets beste venner

Ta med laptopen neste gang du går all-in.

Kanskje blir kveldens pokerlag litt morsommere med disse programmene Foto: cRckis, Creative Commons
Kanskje blir kveldens pokerlag litt morsommere med disse programmene Foto: cRckis, Creative Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Poker hadde sin renessanse i Norge for et par år siden, og fortsatt er det mange som spiller - både på nett og med kompiser.

Dog er det ikke lov å spille om penger her til lands - med mindre du spiller på nett, ironisk nok. Om enn så lenge. Trond Giske har nemlig uttrykt sin misnøye med alle pengene som forsvinner til utenlandske pokernettsteder og vurderer nå tiltak for å sperre overføringer fra norske banker.

Nettpoker gjør flere spilleavhengige

Om du spiller med penger eller ei, får være din sak - mange har uansett gått til anskaffelse av en koffert med pokersjetonger, som er å få kjøpt nesten over alt; til og med i lekebutikker.

Det mest populære pokerspillet har de siste årene vært Texas hold'em, der hver deltaker får utdelt to kort og skal kombinere dem med fem felleskort på bordet for å forme den beste hånda. I spillet inngår såkalte "blind bets" (to av spillerne må satse før kortene deles ut) for å stimulere til spill, og som du muligens har sett på TV, økes disse med spillets gang.

Akkurat denne biten kan være litt tuvlete hvis du spiller poker med kompiser. Man kan selvsagt avtale en blinds-oppbygging på forhånd og bruke stoppeklokke, men langt mer elegant er det å ha en laptop stående på bordet som holder rede på dette. Her er det flere programmer å velge i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer