Pokerlagets beste venner

Ta med laptopen neste gang du går all-in.

Kanskje blir kveldens pokerlag litt morsommere med disse programmene Foto: cRckis, Creative Commons
Kanskje blir kveldens pokerlag litt morsommere med disse programmene Foto: cRckis, Creative Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Poker hadde sin renessanse i Norge for et par år siden, og fortsatt er det mange som spiller - både på nett og med kompiser.

Dog er det ikke lov å spille om penger her til lands - med mindre du spiller på nett, ironisk nok. Om enn så lenge. Trond Giske har nemlig uttrykt sin misnøye med alle pengene som forsvinner til utenlandske pokernettsteder og vurderer nå tiltak for å sperre overføringer fra norske banker.

Nettpoker gjør flere spilleavhengige

Om du spiller med penger eller ei, får være din sak - mange har uansett gått til anskaffelse av en koffert med pokersjetonger, som er å få kjøpt nesten over alt; til og med i lekebutikker.

Det mest populære pokerspillet har de siste årene vært Texas hold'em, der hver deltaker får utdelt to kort og skal kombinere dem med fem felleskort på bordet for å forme den beste hånda. I spillet inngår såkalte "blind bets" (to av spillerne må satse før kortene deles ut) for å stimulere til spill, og som du muligens har sett på TV, økes disse med spillets gang.

Akkurat denne biten kan være litt tuvlete hvis du spiller poker med kompiser. Man kan selvsagt avtale en blinds-oppbygging på forhånd og bruke stoppeklokke, men langt mer elegant er det å ha en laptop stående på bordet som holder rede på dette. Her er det flere programmer å velge i.

De beste pokerferiene

Pokerlagets beste venner


The Tournament Director (Windows)

Det mest populære programmet til Windows er utvilsomt The Tournament Director. Tidligere var dette et gratisprogram som var ganske enkelt, men gjennom flere år med utvikling, har det blitt såpass omfattende at programskaperen har begynt å ta penger for det. Du kan laste ned programmet i en 30-dagers prøveversjon, og etter det må du ut med en drøy tohundrelapp for å bruke programmet videre.

Her får du alt du trenger - enten du skal ha et lite pokerlag rundt spisebordet eller arrangere NM. I sin enkleste form kan du legge inn hvem som er med, sjetongverdier, blindsstruktur (programmet kan også foreslå dette for deg) og eventuelt få programmet til å trekke plasseringen rundt bordet. Når spillet starter vises blindsnivå, nedtelling til neste etc., og en lyd sier i fra når blindsene økes.

Med flere personer er det også støtte for flere bord og bordplassering, automatisk rokering av spillere når det er hensiktsmessig, lagring av statistikk for sesongspill og veldig mye mer.

URL: http://thetournamentdirector.net/

Pokerlagets beste venner


Travis Poker Timer (OSX, Windows)

Mac-brukere har også flere alternativer å velge blant. I vår lille runde på jakt etter en god timer, falt vi for Travis Poker Timer, som byr på det de fleste trenger, selv om programmet på langt nær er like omfattende som The Tournament Director.

Her kan du sette opp blindsstruktur, sjetonger og premier, og klokka er presentert mer delikat enn hva tilfellet er for The Tournament Director. Programmet kan prøves gratis, men du oppfordres til å betale $8 (via PayPal) for å få registreringskode som fjerner pausebildet når du starter programmet, i tillegg til å låse opp enkelte funksjoner.

URL: http://www.kerovisuals.com/timer/?id=1

Og når noen er all-in

Ofte havner du i en situasjon der to eller flere spillere er all-in. Da er det vanlig å vise kortene med en gang, slik at alle kan følge med i spenning. På TV får du som regel også se kalkulert sannsynlighet for utfallet for hvert kort som legges opp, og det kan du også gjøre på maskinen.

Storbyguide: Las Vegas

Her kan du like gjerne ty til pokerbladet CardPlayers oddskalkulator, som du finner her. Her angir du antall spillere som har gått all-in, klikker på kortene som er i spill og får se levende odds for hvert kort som faller:

Pokerlagets beste venner


URL: http://www.cardplayer.com/poker_odds/texas_holdem

Spilleavhengig? Du kan få hjelp hos Hjelpelinjen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer