PortableApps Suite - kontoret i lomma

Bytter du PC flere ganger daglig og savner dine faste programmer, filer, e-post og bokmerker? Løsningen er enkel: putt hele sulamitten i lomma!

Publisert
Sist oppdatert

Både når det gjelder arbeid og fritid er det mange av oss som forholder oss til mer enn en PC daglig. Vi har kanskje en eller to PCer hjemme, en på jobb, en bærbar på veien og vi låner av både venner, kollegaer og kunder. Nettverksavhengige som vi er oppsøker vi dessuten ofte Internett-kafeer, datalab'er og biblioteker for å kunne arbeide eller holde kontakten.

Men all mobiliteten er ikke uproblematisk; altfor ofte har vi enten glemt igjen filene vi jobbet med, eller så har ikke maskinen vi bruker de riktige programmene installert. Vi må dessuten holde oss til web-basert epost. Noen har løst dette problemet ved å alltid ha med seg sin egen datamaskin, men å drasse på en bærbar PC er heller ikke alltid uproblematisk.

Det finnes dog alternativer, og et av dem heter PortableApps. Kort fortalt er dette samling av forskjellige nytteprogrammer (applikasjoner), og det fine med disse applikasjonene er at alle kan kjøres fra en flyttbar disk uten å måtte installeres på selve maskinen. PortableApps kan du altså ha på en liten bærbar harddisk, en minneplugg eller forsåvidt MP3-spilleren din. I følge utviklerne skal de fleste applikasjonen virke på alle Windows-utgaver fra '98 og oppover, pluss en og annen Linux-installasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer