Potensielle problemer

Selv om Suse Linux har fått støtte for det meste av nyere og eldre maskinvare, er det fortsatt ikke fullt så kompatibelt som Windows. Her er noen av våre erfaringer.

Publisert
Sist oppdatert

Maskinvare

Vi støtte på første problem alt under installasjonen. Suse Linux gjenkjente nemlig ikke nettverkskortet vårt. Etter en kjapp tur på Internett fant vi ut at det var flere som hadde opplevd samme problem med samme nettverkskort - fra vårt Nforce2-baserte hovedkort. Siden vi hadde et 3Com-basert nettverkskort liggende, puttet vi dette inn i maskinen. Dette ble gjenkjent og konfigurert uten problemer.

Et nytt problem oppstod helt i sluttfasen av installasjonen; skjermen ble detektert riktig, men oppfriskningen ble satt høyere enn skjermen vår tålte (uvisst av hvilken grunn). Det førte til at skjermbildet ble uleselig. Vi prøvde å finne ut hvordan vi skulle rette opp dette, men gav til slutt opp, og installerte alt én gang til (PUH!). Vi tar gjerne i mot tips fra lesere om mer elegante løsninger :-). På en annen maskin gikk det derimot helt greit.

Skriveren vår, en Canon i850, ble oppdaget, men drivere ble ikke installert. Det viste seg at den ikke var støttet. Vi valgte en annen Canon-modell (BJC-7004) fra driverlisten, og fikk dermed muligheten til å skrive ut tekst. Bilder ble derimot ikke riktig skrevet ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer