Potensielle problemer

Selv om Suse Linux har fått støtte for det meste av nyere og eldre maskinvare, er det fortsatt ikke fullt så kompatibelt som Windows. Her er noen av våre erfaringer.

Publisert
Sist oppdatert

Maskinvare

Vi støtte på første problem alt under installasjonen. Suse Linux gjenkjente nemlig ikke nettverkskortet vårt. Etter en kjapp tur på Internett fant vi ut at det var flere som hadde opplevd samme problem med samme nettverkskort - fra vårt Nforce2-baserte hovedkort. Siden vi hadde et 3Com-basert nettverkskort liggende, puttet vi dette inn i maskinen. Dette ble gjenkjent og konfigurert uten problemer.

Et nytt problem oppstod helt i sluttfasen av installasjonen; skjermen ble detektert riktig, men oppfriskningen ble satt høyere enn skjermen vår tålte (uvisst av hvilken grunn). Det førte til at skjermbildet ble uleselig. Vi prøvde å finne ut hvordan vi skulle rette opp dette, men gav til slutt opp, og installerte alt én gang til (PUH!). Vi tar gjerne i mot tips fra lesere om mer elegante løsninger :-). På en annen maskin gikk det derimot helt greit.

Skriveren vår, en Canon i850, ble oppdaget, men drivere ble ikke installert. Det viste seg at den ikke var støttet. Vi valgte en annen Canon-modell (BJC-7004) fra driverlisten, og fikk dermed muligheten til å skrive ut tekst. Bilder ble derimot ikke riktig skrevet ut.

Et hett tips: gå gjennom listen over foreslåtte maskinkonfigureringer før du fullfører installasjonen, og eventuelt endre innstillinger du er i tvil om.

Sjekk også alltid med produsenten dersom du opplever problemer med maskinvaren. Nedlastbare patcher og fikser til Linux finner du oftere og oftere. Søk også i diskusjonsgrupper på Internett etter løsninger, de fleste problemene er det nemlig andre som har opplevd før deg.

Programvare

Selv om nettlesere som Konquerer, Opera og Mozilla i hovedsak viser de fleste nettsider uten problemer, er det ikke til å stikke under en stol at mange nettsider er designet for Internet Explorer. Det kan derfor hende du vil oppleve at nettsider ikke vises slik de var tenkt.

Også OpenOffice.org har problemer med konvertering av enkelte dokumenter laget i Word, Excel og Powerpoint, spesielt ved utstrakt bruk av elementer som spalter, bilder og tabeller.

Vær for øvrig oppmerksom på at Suse Linux lar deg lese innholdet på NTFS-partisjoner (for eksempel dersom du installerer Suse Linux ved siden av Windows XP), men du kan ikke skrive til NTFS-partisjoner. Hvis du ønsker å dele data mellom operativsystemene, skal du bruke FAT-filsystemet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer