Power advarer mot SMS-svindel

- Slett SMS-en og ikke oppgi betalingsinformasjon, oppfordrer elektronikkjeden.

FALSK: Har du mottatt en slik tekstmelding en av de siste dagene? Slett den! Foto: Power
FALSK: Har du mottatt en slik tekstmelding en av de siste dagene? Slett den! Foto: Power Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommer er høytid for svindel. De siste dagene har elektronikkjeden Power mottatt en jevn strøm av kunder som ønsker seg billig iPhone. Senderen av meldingen utgir seg for å være POWER, og frister med et tilbud på iPhone 13 til 3500 kroner.

- Dette er klassisk SMS-svindel der avsender utgir seg for å være kjente norske forhandlere og lurer privatpersoner for pengesummer, forklarer Monica Iren Fasting, Nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power.

ADVARER: Monica Iren Fasting, Nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power, ber kundene være kritiske om de mottar SMS som utgir seg fra å være fra selskapet. Foto: Power
ADVARER: Monica Iren Fasting, Nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power, ber kundene være kritiske om de mottar SMS som utgir seg fra å være fra selskapet. Foto: Power Vis mer

Tapt store pengesummer

Fasting forteller at SMS-en inneholder et lagertømmingstilbud med en lenke der man blir bedt om betalingsinformasjon.

- Dessverre har vi også hørt om kunder som har tapt store pengesummer på dette, og derfor vil vi nå be kundene våre om å ikke trykke på disse lenkene, og aller helst slette SMS-en, råder kommunikasjonssjefen.

Dette må du se etter

Det er ikke første gang Power blir misbrukt i denne typen svindel.

- SMS-svindel er dessverre noe vi har opplevd før, og det er like fortvilende for kundene våre som for oss. Et godt råd er å sjekke lenkene nøye og være kritisk, oppfordrer hun.

- Hvis de ser suspekte ut, språket er dårlig og tilbudet er for godt til å være sant, er det som regel det - selv om vi er kjent for å lave priser. Og er du i tvil, ta kontakt med vår kundeservice eller en av våre butikker for å sjekke om tilbudet er reelt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer