Powerbook ruller og blir fallsikker

NYHET: Apple oppgraderte alle modellene i Powerbook-serien i natt, som blir billigere, raskere og sikrere. Nå får Apples aluminiumsmaskiner fallsensorer og "rullende" styreflater.

Powerbook ruller og blir fallsikker
Publisert
Sist oppdatert

Dessverre blir det ingen G5-prosessor på Powerbookene i denne omgangen. Til tross for mange håp og flittige spekulasjoner, tyder dette på at Apple fortsatt sliter med å få prosessoren som krever vannkjøling i de raskeste utgavene til å bli kjølig nok for "vanlige" bærbare.

Gestikulerende og fallsikkert

Med den nye Powerbook-revisjonen introduserer Apple også to nyvinninger, eller i hvert fall én: Styreflaten har fått støtte for både horisontal og vertikal rulling - via noe som best kan kalles gestikulering. Hvis du beveger to fingre opp eller til siden, tolker maskinen det som rulling.

Nyhet nummer to er en fallsensor på harddisken. Dette er en teknologi som har sirkulert en stund, men er en nyhet i Apple-maskiner. SMS - eller Sudden Motion Sensor - låser lesehodet i harddisken på plass så snart den merker unormalt raske bevegelser. Dermed unngår du at lesehodet glir over disken og ødelegger alle dataene dine.

Mer kraft for mindre

Powerbook-serien får også litt raskere prosessorer enn tidligere; 12-tommeren øker fra 1,33 GHz til 1,5 GHz, mens 15- og 17-tommerne øker fra 1,5 GHz til 1,67 GHz. Alle får også 512 MB minne og den nye og raskere 8x DVD-brenneren, opp fra 4x - og fortsatt som slot-in.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer