PowerMac G4 – neste generasjon

Den er ikke annonsert, den er heller ikke bekreftet, men alle vet at den kommer. Her er de siste ryktene, fra pålitelige kilder, om Apples neste flaggskip.

PowerMac G4 – neste generasjon
Publisert

Apple er på rimelig trygg grunn, siden de tjener penger og vinner tilbake noen av de markedsandelene som gikk tapt i de dårlige årene. Men firmaet kan ikke hvile på noen laurbær, og det må hele tiden kjempes mot gamle og nye konkurrenter.

Kursendring

Tidligere hadde de kraftigste Mac’ene også flest utbygningsmuligheter. Dette var regelen fra Mac II helt fram til den siste generasjonen med G3-prosessor. Fram til 1998 var det også en større versjon av G3 med seks PCI-plasser under utvikling med det interne kodenavnet Power Express. Dette prosjektet ble skrinlagt fordi den nye ledelsen mente at det var for lite marked for denne type maskin.

Det profesjonelle lyd og videomarkedet ble svært misfornøyd med dette, og har måttet velge andre løsninger. Noen produsenter har vridd satsningen mer over på Intel og Windows NT, mens andre har utviklet ekspansjonschassis for å få plass til det nødvendige tilleggsutstyret.

Nye oppgaver

Utviklingsteamet som jobbet med Power Express ble delvis oppløst, men kjernen ble satt på utviklingen av etterfølgeren til G3. Denne heter overraskende nok G4, og representerer en stor satsning både for Apple og Motorola som lager prosessoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer