PowerQuest klar med Partition Magic 8

Powerquest lanserer nå 8. utgave av det populære disk- og partisjoneringsverktøyet Partition Magic.

PowerQuest klar med Partition Magic 8
Publisert
Sist oppdatert

Partition Magic er et uunnværlig verktøy for alle som liker å ha kontroll over partisjoner, filsystemer, og ikke minst – kjøre flere operativsystemer på samme PC.

Programmet hjelper deg med å dele harddisken din opp i flere partisjoner, ved hjelp av et lettfattelig, grafisk grensesnitt. På den måten kan du fysisk skille filene dine, og sortere dem på en tryggere måte.

Full kontroll

En slik deling gjør det blant annet mulig å legge operativsystemet og programmene dine på en partisjon, og alle dokumentene dine på en annen. Hvis operativsystemet skulle krasje eller bli ustabilt, kan du trygt formatere partisjonen, og installere på nytt. Alle dokumentene dine ville fortsatt ligge trygt på en logisk atskilt partisjon.

Det som er relativt unikt med Partition Magic er at partisjonene kan forandres i etterkant. En partisjon kan splittes i to, to kan slås sammen til én, filsystem kan konverteres - for eksempel fra FAT32 til NTFS og motsatt, og størrelsene på partisjonene kan justeres, alt uten at det påvirker dataene som allerede ligger på disken.

Flere operativsystemer på samme PC

PowerQuest klar med Partition Magic 8

Det er mange andre fordeler ved å bruke flere partisjoner, for eksempel kan du kjøre flere operativsystemer på samme PC. Partition Magic har støtte for en rekke populære operativsystemer, blant annet alle Windows-versjonene og Linux-distribusjonene.

Det medfølgende programmet BootMagic starter når du slår på PCen, og lar deg velge operativsystemet som du vil kjøre. Dokumentene dine kan for eksempel ligge på en partisjon som er tilgjengelig for alle operativsystemene.

Mange nyheter

Partition Magic 8 er en vesentlig oppgradering av et allerede svært stabilt og brukervennlig program. Her er de viktigste nyhetene:


  • Et nytt brukergrensesnitt som skal gjøre det enklere å navigere og velge vanlige oppgaver

  • Støtte for harddisker og partisjoner på inntil 160 GB

  • Innebygd filbehandler lar deg se, endre, flytte og kopiere filer fra partisjoner (også skjulte) fra Partition Magic

  • Boot Magic kan nå installeres hvor som helst på harddisken

  • Mulig å forandre cluster-størrelsen på NTFS-partisjoner

  • PowerQuest DataKeeper følger med, et brukervennlig backup-program

  • Egen veiviser for installasjon av nytt operativsystem

  • Egen veiviser for å lage en partisjon for backup-data

  • Nye interaktive brukerveiledninger (Flash-animasjoner)


Demoen fjernet

En demoversjon av Partition Magic 8 ble i helgen lagt ut på Powerquests FTP-server, men den offisielle hjemmesiden er i skrivende stund rensket for informasjon om den nye versjonen. Det kan også se ut som om demoversjonen er blitt fjernet, i hvertfall midlertidig.

- Vi har fått informasjon om at Partition Magic 8 skal lanseres i slutten av september, og at produktet vil være tilgjengelig i norske butikker i løpet av første halvdel av oktober, forteller Roy Berntsen i Swan Distribution til DinSide Data. Prisen forventer Berntsen vil ligge på rundt 700 kroner + mva til sluttkunder.

Swan Distribution er offisiell distributør av produkter fra PowerQuest i Norge.

Lenke:
PowerQuests hjemmeside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer