PowerQuest klar med Partition Magic 8

Powerquest lanserer nå 8. utgave av det populære disk- og partisjoneringsverktøyet Partition Magic.

PowerQuest klar med Partition Magic 8
Publisert
Sist oppdatert

Partition Magic er et uunnværlig verktøy for alle som liker å ha kontroll over partisjoner, filsystemer, og ikke minst – kjøre flere operativsystemer på samme PC.

Programmet hjelper deg med å dele harddisken din opp i flere partisjoner, ved hjelp av et lettfattelig, grafisk grensesnitt. På den måten kan du fysisk skille filene dine, og sortere dem på en tryggere måte.

Full kontroll

En slik deling gjør det blant annet mulig å legge operativsystemet og programmene dine på en partisjon, og alle dokumentene dine på en annen. Hvis operativsystemet skulle krasje eller bli ustabilt, kan du trygt formatere partisjonen, og installere på nytt. Alle dokumentene dine ville fortsatt ligge trygt på en logisk atskilt partisjon.

Det som er relativt unikt med Partition Magic er at partisjonene kan forandres i etterkant. En partisjon kan splittes i to, to kan slås sammen til én, filsystem kan konverteres - for eksempel fra FAT32 til NTFS og motsatt, og størrelsene på partisjonene kan justeres, alt uten at det påvirker dataene som allerede ligger på disken.

Flere operativsystemer på samme PC

Det er mange andre fordeler ved å bruke flere partisjoner, for eksempel kan du kjøre flere operativsystemer på samme PC. Partition Magic har støtte for en rekke populære operativsystemer, blant annet alle Windows-versjonene og Linux-distribusjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer