PowerVR 250 i august

18 måneder er gått siden denne grafikkbrikken fra Video Logic først ble annonsert. Etter utallige utsettelser er den endelig klar for levering - men blir blir den overhodet konkurransedyktig?

PowerVR 250 i august
Publisert

Hadde grafikkort basert på denne brikken kommet når det opprinnelig var planlagt, ville de antageligvis blitt en stor suksess. Prosessorens spesifikasjoner var nemlig veldig imponerende for halvannet år siden.

I dag virker de noe utvannet, selv om brikken har støtte for alle dagens PC-standarder, 32-bits fargedybde og alle grafikkeffekter. Men dessverre er mange av spesifikasjonene ikke tilstrekkelige for dagens dedikerte spillere: kun 125MHz klokkefrekvens, 16MB RAM minne og 2X AGP-grensesnitt er ikke nok for å utkonkurrere tungvektere som Riva TNT2 eller Matrox G400.

Hevdes å være raskest

Overraskende nok påstår Video Logic at kortet faktisk er raskere når det gjelder rå hastighet enn både Voodoo 3 og TNT2 Ultra-kort. Hvorvidt dette stemmer vil vi finne ut når vi senere tester kortet.

En sikker fordel ovenfor konkurrentene er den lave prisen, kun 175$. Det er mindre enn både Voodoo 3 og TNT2 Ultra, og PowerVR 250 blir et alternativ for mer prisbevisste kunder, som ikke nødvendigvis er ute etter den nyeste teknologien. Denne kundegruppen er nok målet til Video Logic, siden det er tvilsomt at spillentusiastene vil bry seg om produktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.