PowerVR 250 utsatt

Neste generasjons 3D-grafikkbrikke fra NEC er enda en gang blitt utsatt, denne gangen til september. Brikken skulle konkurrere med blant annet Voodoo 3, men det er nå uvisst om den har nok å stille opp med.

PowerVR 250 utsatt
Publisert

Brikken er basert på Videologics PowerVR 3D-arkitektur, og skal produseres av NEC. Prosessoren skulle opprinnelig være tilgjengelig allerede i fjor sommer, men ble først utsatt til første kvartal 1999, og nå til høsten. Hadde brikken kommet da den først var planlagt, ville den vært meget konkurransedyktig mot andre produsenter som 3dfx og NVIDIA.

Grunnen til utsettelsen er, i følge NEC, forsinket designarbeid. NEC har tidligere hatt problemer med å levere grafikkprosessoren til Segas nye konsoll, Dreamcast. Nå har deres første forsøk på å erobre PC-grafikkmarkedet slått delvis feil, selv om produktet skal komme på banen senere i år.

NEC har sitert det gode ryktet PowerVR 250 har opparbeidet seg i sammenligning med Voodoo 3 og Riva TNT-brikkene, og hevder at deres prosessor fremdeles vil være like konkurransedyktig, til tross for forsinkelsen. Blant annet skal dens unike arkitektur som tillater 32-bits opptegning (eng. rendering) uten tap av ytelse være den eneste av sitt slag.

Vi har tidligere skrevet om hva denne brikken kan gjøre, og artikkelen kan du lese 1906>her. Vi kommer selvsagt tilbake med en test så snart den er tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer