Praktisk MP3-spiller fra Iomega

HipZip heter den nye satsningen fra Iomega, et firma som er godt kjent for sine lagringsprodukter. Nå prøver de å nå nye markeder, og har god sjanse for å lykkes…

Praktisk MP3-spiller fra Iomega
Publisert

Det finnes nok av små, kompakte digitale spillere på markedet fra før. Derfor lanserer Iomega et produkt som skiller seg litt ut fra de andre.I bunn og i grunn er HipZip en vanlig MP3-spiller, men den byr på en god del ekstra funksjonalitet.

Rimelig minneløsning

I motsetning til de fleste andre spillere har ikke HipZip innebygd minne, og baserer seg heller ikke på lagringsstandarder som CompactFlash og SmartMedia. I stedet bruker spilleren Iomegas egne PocketZip-disker (tidligere kjent som Clik!). Disse diskene rommer 40 MB, og er bare litt større enn et CompactFlash-kort. Den største fordelen er imidlertid prisen – en PocketZip-disk koster bare 100 kroner. Det er lite for 40 MB lagringsplass. Du må ut med rundt 1.000 kroner for et tilsvarende CompactFlash-kort, så her er besparingene store.

Ikke bare musikk

PocketZip-diskene kan lagre all slags data, og et av poengene til Iomega er at du kan bruke HipZip som en fullverdig, eksternlagringsenhet. Spilleren kobles til en datamaskin via USB, og dukker opp som en egen stasjonsbokstav i Utforsker. Det er bare å dra og slippe de filene du måtte ønske, for så å ta med seg spilleren f. eks. på reise. I og med at diskene er såpass billige, kan du lett ha med deg betydelige mengder data.Likevel er digital musikkavspilling det HipZip er først og fremst designet for, og det er en oppgave den klarer fint. Den støtter flere formater, deriblant MP3 og WMA, og hver disk har et serienummer som gir lisensiert innhold DRM-beskyttelse (Digital Rights Management).Det følger to CDer med spilleren, og disse inneholder blant annet fullversjon av MusicMatch Jukebox og Windows Media Player 7. Disse programmene hjelper deg med å kategorisere og spille av musikkfilene dine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer