Netflix med bedre lydkvalitet

– Praktisk talt lik master-sporet

Nå får du bedre lydkvalitet på Netflix.

BEDRE LYD: Nå skrur Netflix opp bitraten på lyden for å servere deg lyd de selv mener er praktisk talt umulig å skille fra original-masteren. Foto: Pål Joakim Pollen
BEDRE LYD: Nå skrur Netflix opp bitraten på lyden for å servere deg lyd de selv mener er praktisk talt umulig å skille fra original-masteren. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha sett en biljaktscene fra sesong to av Stranger Things, reagerte skaperne av serien, brødrene Duffer, på at lyden ikke var i nærheten av det master-opptaket de selv var vant med.

Blant annet la de merke til at det ikke var like lett å høre hvor lydene var plassert i lydbildet, og at lydkvaliteten var merkbart svakere på høyere frekvenser.

Og det lot de Netflix få høre.

Øker bitraten

Dermed samlet Netflix' ingeniører seg for å ta i et tak hva gjelder lydkvaliteten, og resultatet er at Netflix fra i dag av ruller ut bedre lyd på tjenesten.

Mer spesifikt øker bitraten på lyden fra 192 kbps (kilobit per sekund) til 640 kbps på Dolby Digital Plus-lydsporene, altså over en tredobling.

På dette nivået mente de som lyttet at lydsporet var praktisk talt identisk med master-lydsporet, selv om komprimeringen fortsatt er på rundt 10:1. Det virker flere amerikanske journalister å være skjønt enige i, som har fått være med på en lytteprøve hos Netflix.

De som har Dolby Atmos-kompatibelt utstyr får også en økning fra 448 kbps til 768 kbps. Merk for øvrig at sistnevnte krever at du har det gjeveste Netflix-abonnementet med støtte for 4K HDR-oppløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer