Pretec DC-600

Pretec er en nykommer på markedet for digitale kameraer i Norge. Modellen vi har testet heter DC-600, og er et forholdsvis rimelig kamera. Kameraet har fast fokus, og det gjør at skarpheten ikke blir så god som vi skulle ønske. Men for noen bruksområder kan dette kameraet fungere greit.

Publisert

Pretec DC-600 kommer i en velassortert pakke bestående av kamera, ekstra minne (4 MB), batterielimnator og all nødvendig programvare. Prisen på ca. 3.000 (inkl. mva) virker derfor ikke avskrekkende ved første øyekast.

Uskarpe bilder

Bildene som er tatt av vårt standard testoppsett har gode farger, men for dårlig skarphet. Skarphet er noe som er vanskelig å rette i et bildeprogram på en god måte, og kameraet får derfor dårlig karakter på dette testpunktet.

Også utebildene er for uskarpe. Disse bildene er riktignok bedre enn innebildene, men fremdeles er de for dårlige.

Men for bilder som ikke krever høy skarphet, som f.eks. bilder av ansikter med myke overganger, kan kameraet gjøre en noenlunde OK jobb til å illustrere web-sider o.l. Hvis du kikker på testbildene vi har tatt med kameraet, vil du se stor forskjell på bildene med mange små detaljer og bildet av Elin i resepsjonen her hos oss.

Lite brukervennlig

De aller fleste kameraene vi har testet har en LCD-skjerm som benyttes til å se på bildene i kameraet og til å gjøre menyvalg. I tillegg er det som oftest også en liten LCD-skjerm (øverst på kameraet) for å se hvor mange bilder som er igjen, status på blitzen etc. DC-600 har ikke den lille LCD-skjermen, og det innebærer at du må bruke den store for å se hvilke innstillinger som gjelder. Det er tungvint, og gjør at batteriforbruket går opp. Dessuten er det ikke alltid like enkelt å se innstillingene i dagslys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer