Preus foto

En av bransjens gamle ringrever er jevnt god på de fleste punkter uten å briljere.

Publisert

Med historikk som peker helt tilbake til 1956 har Preus foto vært i fotobransjen i femti år og burde være godt posisjonert i forhold til å ta deler av markedet også på nettfremkallingsfronten.

Sidene til Preus er ryddige og greie, og overføringen av bilder skjer enten via en ActiveX-kontroll (dersom du har Internet Explorer), eller en Java-applet dersom du ikke har det. For vår del klarte vi ikke, selv etter flere iherdige forsøk, å få Java-appleten til å virke i Firefox, og det er naturligvis et lite minus. ActiveX-kontrollen fungerte heldigvis bedre, og tilbyr et grensesnitt ganske likt "vanlig" Explorer, med dra-og-slipp-løsning for å velge bilder som skal lastes opp.

Bildene laster du opp i ulike album, og deretter kan du bestille. For hvert bilde angir du antallet du ønsker av hvert format, og du kan angi antall for alle bildene samtidig. I tillegg vises det hvor godt bildet er egnet til ulike formater.

I likhet med noen av de andre aktørene er det også mulig å dele dine fotoalbum med venner og kjente. Gjennom en adressebokfunksjon kan du plukke ut hvem du ønsker å dele hvilke album med, og så mottar de en link på epost, selv om de da riktignok må registrere seg som brukere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer