Prince of Persia

Prinsen er tilbake, i et av de lekreste og stiligste spillene i år. Hvis du synes Tomb Raider skuffet, vil Prince of Persia garantert underholde deg.

Publisert
Sist oppdatert

Prince of Persia er en sann klassiker, opprinnelig et 2D-spill som kom i 1989. Vi har sett en nokså mislykket oppdatering for et par år siden, men årets versjon, utviklet av UbiSoft, lever mer enn nok opp til navnet.

Spillet har ikke nødvendigvis spesielt mye å gjøre med de tidligere utgavene når det gjelder historie og bakgrunn - det holder egentlig med at du er en persisk prins med eksepsjonelle akrobatiske kunnskaper, og din oppgave er å stoppe en ond trollmann. Spillet foregår inne i et enormt slott, og fokuset er på gåter og plattformhopping. Dette kan høres nesten negativt ut, men PoP er ikke et typisk plattformspill, da det inneholder så mange nyskapende og kreative elementer.

Langs veggene

Vår navnløse pris har noen skikkelig imponerende bevegelser, han kan blant annet løpe langs vegger og manipulere tiden. I hvert rom er det nok av feller og andre overraskelser som skal hindre deg, og du må kombinere dine egenskaper til å forsere dem. Svinge fra stolper, unnvike flammer og kniver er nesten hverdagslig, og det kan være utfordrende å få det til. Derfor har prinsen en unik mulighet til å manipulere tiden - hvis du for eksempel bommer på et hopp, kan du alltids spole tiden tilbake og prøve på nytt.Alle disse bevegelsene er relativt ukompliserte å utføre takket være det gode kontrollsystemet som virkelig får spillet til å flyte. Det eneste problemet er at kameraet ikke alltid klarer å følge etter, og ikke alltid plasserer seg like fornuftig. Du kan imidlertid bytte til både førstepersons- og såkalt landskapsmodus for å få bedre oversikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer