Prisfall og nedrykk for Intel

Som ventet har Intel satt ned prisene på nesten alle prosessorene. Det eneste unntaket er 1.13 MHz-prosessoren, som er trukket tilbake på grunn av feil.

Prisfall og nedrykk for Intel
Publisert

Selv om man har hatt en selvskreven plass i den ypperste ligaen i en årrekke, er ikke det none garanti for at man blir der for evig og alltid. Det gjelder også i businesss. Intel løper litt rundt seg selv for tiden, siden de akkurat har måttet bitt i gresset.

De kan ikke lenger levere verdens raskeste x86-prosessor, de må se seg slått av AMD.

Etter at Toms Hardware avslørte vesentlige feil og svakheter hos 1.13 MHZ-prosessoren, er den raskeste tilgjengelige prosessoren fra Intel "bare" på 933 MHz i følge Intels Pentium III-nettsider, mens andre oversikter og PC-leverandører også lister opp 1 GHz-utgaven.

Vi har tidligere testet en PC fra Fujitsu Siemens med 1 GHz-prosessor som du kan lese 12324">her.

Antallet prosessorer på 1.13 GHz som er levert til kunder er etter sigende svært lavt, så dette har ingen økonomisk betydning for Intel. De har tilbakekalt de enhetene som var levert, og det er i skrivende stund uklart når den blir tilgjengelig igjen.

Men prestisjetapet er stort.

Særlig fordi AMD i disse dager starter leveringen av 1.1 GHz Athlon i respektable volum, og 1,5 GHz er varslet i begynnelsen av neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer