Prisfall på Intel-prosessorer

Det er sommer og tid for prisreduksjoner, men når kommer skredet?

Publisert
Sist oppdatert

Intel har hatt et stramt grep om prosessormarkedet de siste årene. De har levert topp ytelse og satt prisnivået på smertegrensen for konkurrenten AMD.

De har til og med holdt liv i sin "gamle" serie og latt den nyeste serien ligge rolig i et høyt prisleie i lang tid. Grunnen er at det er liten konkurranse i toppsjiktet, AMD har bare hatt noe å stille opp med i markedet for prosessorer for "folk flest". Da snakker vi om PCer i prisnivået fra 6-7 000 kroner og lavere.

I februar skrev vi om pris og ytelsesforskjeller da AMD lanserte sin nye prosessorer, som alle lå i prissjiktet 1500-1800 kroner. Artikkelen finner du her.

Men AMD ga seg ikke med det, tidlig i juni ble Athlon II klar og dette er en prosessor som koster noen hundrelapper. Den kan hevde seg mot Intels langt dyrere prosessorer. Artikkelen finner du her.

Intel klemmer til - litt

Men Intel leker ikke butikk. De har allerede begynt å kutte i prisene på prosessorer i nettopp de prisområdene der AMD har konkurransedyktige produkter.

I første rekke er det prisene ut til PC-produsentene som blir kuttet, men derfra er ikke veien lang videre til kutt i prisene direkte til forbrukerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer