Telia setter opp bredbåndsprisene

Prishopp

Telia øker prisen på bredbånd og gir økt inflasjon skylda.

VARSLER PRISØKNING: Telias vanlige bredbåndsabonnement blir dyrere fra 1. desember. Foto: Kirsti Østvang
VARSLER PRISØKNING: Telias vanlige bredbåndsabonnement blir dyrere fra 1. desember. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen sendte Telia ut pressemelding hvor de melder om kraftig vekst i inntekter.

Samtidig får bredbåndskunder nå beskjed om at selskapet setter opp prisene på abonnement fra 1. desember. Hvor mye prisen øker avhenger av hastigheten på bredbåndsproduktet, og er på 30 eller 50 kroner.

Det var Tek som omtalte saken først.

Skylder på inflasjon

Det er tredje år på rad at Telia øker bredbåndsprisene. Mens selskapet i 2020 og 2021 skyldte på økt bruk av hjemmekontor, er det økt inflasjon som brukes som begrunnelse denne gangen.

- I Telia, som i resten av samfunnet, opplever vi for tiden høy inflasjon i form av økte kostnader fra våre leverandører samt økte strømpriser. For oss som selskap betyr det at kostnadene knyttet til å utvikle, drifte og vedlikeholde nettet og bredbåndstilbudet vårt har økt betydelig det siste halvåret, sier informasjonssjef Daniel Barhom til DinSide.

SKJØNNER: Informasjonssjef i Telia, Daniel Barhom, sier at selskapet har forståelse for at kunder kan reagere på prisøkningen. - Gitt den høye prisveksten i samfunnet, er vi nødt til å gjennomføre dette, sier han. Foto: Telia
SKJØNNER: Informasjonssjef i Telia, Daniel Barhom, sier at selskapet har forståelse for at kunder kan reagere på prisøkningen. - Gitt den høye prisveksten i samfunnet, er vi nødt til å gjennomføre dette, sier han. Foto: Telia Vis mer

- Som følge av de økte kostnadene er vi nødt til å gjennomføre en prisøkning mot aktuelle bredbåndskunder

Ifølge informasjonssjefen er det 211 000 kunder i eneboliger, fritidsboliger og borettslag/sameier (som har kjøpt en høyere hastighet enn den kollektive avtalen) som får prisøkningen.

- Vi forstår godt at kunder kan reagere på prisøkningen, men gitt den høye prisveksten i samfunnet er vi nødt til å gjennomføre dette. Så er det viktig å understreke at vi alltid vil ha konkurransedyktige bredbåndsprodukter, og at vi gjennom våre milliardinvesteringer i nettet hele tiden jobber for å sikre kundene den beste bredbåndsopplevelsen, i dag og i framtida, sier han.

Slik blir de nye prisene

Telia har i dag fem ulike bredbåndsabonnement, og de nye prisene blir som følger:

  • Bredbånd 100: 599 kr - opp 30 kroner til 629 kr
  • Bredbånd 250: 699 kr - opp 30 kroner til 729 kr
  • Bredbånd 500: 769 kr - opp 50 kroner til 819 kr
  • Bredbånd 750: 829 kr - opp 50 kroner til 879 kr
  • Bredbånd 1250: 1029 kr - opp 50 kroner til 1079 kr

Prisene gjelder for bare bredbånd når du bestiller bredbånd sammen med TV (som koster 539 kroner ekstra per måned i tillegg). For bredbånd alene er prisene noe høyere, men prisøkningen per abonnementstype er den samme.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer