Priskrig på bredbånd

Bredbåndet i Norge blir stadig billigere, og i løpet av måneden har nesten samtlige av de store aktørene enten satt ned prisene, økt båndbredden, eller begge deler. DinSide Data gir deg oversikten!

Ill: Per Ervland
Ill: Per Ervland
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene på bredbånd synker stadig og i dag får du mer båndbredde for pengene enn noensinne, i følge en oversikt innhentet av DinSide Data i dag.

Der du før måtte ut med nesten en tusenlapp for en knapp megabit, er det nå få som tilbyr båndbredde lavere enn dette. I følge dagens oversikt er det billigste tilbudet på 4 mbit linje på under 500 kroner i måneden - og det er ingen tegn på at prisene vil slutte å falle med det første.

Økt konkurranse og ADSL2+

Årsaken er en aldri så liten priskrig som brøt ut mot slutten av forrige måned. Plutselig økte Telenor hastigheten på ADSL uten å øke prisene, og selskapet har senere blitt fulgt av både Bluecom, Nextgentel og ikke minst Tele2 - som har senket prisene sine tre ganger i løpet av en måneds tid.

De lave prisene kan også skyldes økt konkurranse fra en rekke nykommere som tilbyr den neste generasjonen bredbånd over telelinjene - ADSL2+, som også tilbyr høyere hastigheter over større rekkevidder.

Samtidig har gratisleverandøren Start kommet med ADSL-tilbud på 1 og 2 mbit med priser som ikke uventet utfordrer de etablerte aktørene. 2 mbit-tilbudet deres er allerede det billigste tilbudet på denne hastigheten i denne oversikten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.